» » » » Як вилікувати кашель народними засобами?

Як вилікувати кашель народними засобами?

Як вилікувати кашель народними засобами?

Кашель є ознакою досить великої кількості захворювань: застуди, вірусних інфекцій, хвороб горла, легенів і багатьох інших. Кашель може турбувати навіть тоді, коли основне захворювання вже пройшло. Людина може кашляти ще близько 2-3 тижнів, борючись з цією недугою. Як вилікувати кашель народними засобами? Що допоможе швидко впоратися з ним?

Народні засоби від кашлю

  • Простий і доступний засіб - гаряче молоко з медом. Можна додати мінеральну воду в співвідношенні 1: 1. Подібне питво, яке вживається 3-4 рази на день, значно полегшить напади кашлю.
  • Можна приготувати наступний розчин. У склянці молока відварити головку цибулі і кілька часточок часнику до їх м`якості. Процідити, додати чайну ложку меду, кілька листочків м`яти. Пити потрібно по столовій ложці за годину протягом такого часу, поки не припиниться кашель. Особливо допомагає даний рецепт при сухому кашлі.
  • Задушливі напади кашлю можна полегшити, якщо приймати так зване макове молоко. Взяти 2 столові ложки маку з верхом, змочити гарячою водою, розтовкти і додати склянку гарячого молока. Настояти протягом півгодини, процідити і випити на ніч. Сон буде відносно спокійним.
  • З давніх-давен при сухому кашлі люди смоктали спеціально приготовлені цукерки. Для цього брали столову ложку піску, тримали її над вогнем. Як тільки пісок ставав темно-коричневим, викладали його на тарілку з молоком. Охолоджуючись і затвердевая, такий пісок перетворювався на цукерку. Її потрібно було постійно тримати в роті, а не просто є. І сьогодні дане народний засіб часто використовують для лікування кашлю. Особливо воно подобається дітям.
  • На ніч можна на грудях намалювати сіточку з 5% йоду, тепло укутати. Це простий засіб теж може дати позитивний ефект.
  • Допомагають натирання на ніч. Для них беруть нутряне сало зі скипидаром у співвідношенні 1: 1 і натирають область грудей і спини. Добре загортають. Такі прогрівання значно полегшують стан людини.
  • Не потрібно забувати про те, що під час хвороби треба пити багато води, добре, якщо це буде мінеральна лужна вода. Особливо вона допомагає при мокрому кашлі.
  • Нарешті, незамінним засобом стануть інгаляції над розчином лікувальних трав (шавлії, м`яти, звіробою, ромашки та інших) і над вареним картоплею.

Таким чином, народних засобів для лікування кашлю досить багато. Не потрібно забувати про них і використовувати при захворюванні.



Цікавий матеріал про лікування кашлю можна знайти в статтях на нашому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!