» » » » Як швидко вилікувати кашель дитині?

Як швидко вилікувати кашель дитині?

Як швидко вилікувати кашель дитині?

Кашель - болісний симптом для дитячого організму. Зазвичай він з`являється через вірусних інфекцій, які часто виникають в дитячому віці. Крім того, симптом може утворитися через запалення дихальних органів або прояви алергії.

Як швидко вилікувати кашель дитині - ми розповімо в даній статті.

Лікуємо кашель самостійно

Залежно від виду кашлю розрізняють наступні типи лікарських препаратів

  1. Муколітичні засоби. Спрямовані на розрідження мокроти і виведення слизу з організму (наприклад, сиропи "Лазолван", "Амбробене").
  2. Протикашльові засоби. Спрямовані на придушення кашльового рефлексу (наприклад, таблетки "Мукалтин", сиропи "Пертусин" або "Корінь солодки").
  3. Відхаркувальні засоби. Спрямовані на прискорення процесу виведення мокротиння з організму (наприклад, сироп "Геделікс").


Вибір препарату краще узгодити з лікуючим лікарем. Крім того, педіатр може виписати направлення на електрофорез і лікувальний масаж.

Під час лікування рекомендується рясне тепле пиття. При відсутності температури можна ставити гірчичники та банки, а також робити ножні ванни і інгаляції на основі трав (ромашка, календула) або содового розчину.

Як вилікувати кашель дитині народними методами

  1. Змішайте морквяний сік і мед в рівних пропорціях. Давайте суміш дитині в кількості однієї столової ложки до п`яти разів на день.
  2. Наріжте чорну редьку кубиками і посипте жменькою цукру. Потім перекладіть порізаний коренеплід в каструлю і відправте в духовку на пару годин. Далі зцідіть вийшов сік. Приймати по чайній ложці три рази в день перед їдою, а також перед сном.
  3. Відваріть лимон протягом десяти хвилин, а потім вичавіть сік в склянку. Додайте дві чайні ложки гліцерину, а частину, що залишилася ємності заповніть медом. Ретельно перемішайте суміш. Давайте дитині по чайній ложці домашнього сиропу кілька разів на день. При сильному кашлі приймати мікстуру також перед сном.
  4. Змішайте півсклянки молока і півсклянки лужної мінеральної води (наприклад, "Боржомі"). Пити в теплому вигляді. Також хорошим засобом є гаряче молоко з медом (чайна ложка на склянку).
  5. Змішайте мед і вершкове масло в рівних пропорціях. Додайте до суміші пакетик ваніліну і добре перемішайте. Приймати по чайній ложці три рази на добу.
  6. Змішайте борошно, суху гірчицю, мед, рослинне масло і горілку в рівних частках і зліпіть з отриманого тесту корж. Викладіть виріб на шматок тканини і прикладіть малюкові на грудку або спину. Можна розділити тісто на дві частини. Компрес робиться на ніч.
  7. Подрібніть свіжий лимон і змішайте зі столовою ложкою меду. Дайте настоятися суміші три години. Приймати засіб по чайній ложці двічі на день.
  8. Розігрійте морську сіль на сковороді і складіть в рушник. Покладіть саморобну грілку на груди або спину.

Ще більше рад представлено в наших статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!