Як позбутися від кашлю?

Як позбутися від кашлю?

Отже, звідки береться кашель, що таке кашель? Якщо говорити коротко, наші дихальні шляхи вистелені слизовою оболонкою. Її роздратування викликають шкідливі речовини. Так ось, кашель - це раптовий толчкообразний видих повітря, який звільняє легені від цих речовин. А, ні для кого не секрет, що при кашлі поширюються збудники хвороби. Ось з ними ми і поборемося.

Як позбутися від кашлю

Це актуальна тема і ніяк її не оминути. У всіх людей різне уявлення про кашлі, про його видах, про способи лікування, про профілактику. Універсальних методів лікування кашлю не існує, але є прості та ефективні засоби і рецепти. Як же правильно позбутися кашлю? Спочатку оцініть, яким саме є кашель. Видів дуже багато: сухий, відхаркувальний, вологий, гавкаючий. І тільки потім приступайте до лікування.

Як швидше позбутися від кашлю

Ніколи хворіти, а кашель просто замучив? Головне, щоб в процесі кашлю відходила мокрота. Найпоширенішим рецептом для швидкого лікування кашлю, є молоко з медом, гаряче молоко з лужною мінеральною водою. А, взагалі, треба якомога більше вживати рідини, щоб стабілізувати водний баланс в організмі, який порушується під час хвороби.

Позбавляємося від сухого кашлю

Якщо ми твердо впевнені, що кашель сухий, почнемо з народних методів. Робимо неважку настоянку: 5 штучок інжиру заварюємо однією склянкою киплячого молока. Укутати рушником, і коли настоїться, може приступити до лікування. Будемо приймати 2-4 рази на день перед їжею по 1/3 склянки. Це дуже смачне і дуже корисне засіб.

Ну, і куди ж без цибулі - природного цілителя! Його широко використовують при сухому кашлі. Можна просто підсмажити цибулю на вершковому маслі і є з медом. А можна, видавити сік, додати трохи меду і полоскати горло.



І ще трохи рад з народної медицини по наступній сторінці.

А якщо кашляє малюк? Наші дії

Звичайно ж, необхідно, щоб лікування кашлю у дитини контролював лікар. Щоб позбавити дитину від кашлю, немає потреби, відразу ж давати ліки. Зрозуміло, що у всіх вдома медикаменти завжди напоготові, але не поспішайте. Ліки можуть завдати шкоди малюкові, якщо їх вживати неправильно. Замість цього, краще переглянете харчування. Увімкніть більше фруктів або самі робіть натуральний сік. Купуйте мінеральну воду (типу «Боржомі»), тому, що її хімічний склад полегшить виділення мокроти і прискорить процес одужання. У раціон включіть легку, але багату калоріями їжу.

Але, щоб лікування кашлю було ще ефективніше, проводите інгаляції. Ці процедури можна робити діткам старше 4 років. Використовуйте листя ромашки, шавлії, мати-й-мачухи, чебрецю. Візьміть всі компоненти по 1 ст. ложці, помістіть в об`ємну посуд і залийте окропом. Потім додайте 1 ч. Ложку соди і кілька крапель ментолового масла (можна і евкаліптової). Проводьте таку інгаляцію кілька разів на день. На своєму прикладі покажіть дитині, що це не страшно і не небезпечно. Посміхайтеся, говорите, як вам сподобалося і як приємно пахне. Тоді побороти кашель у дитини вам вдасться.



Деякі поради про те, чим лікувати кашель у дітей ви можете знайти на цій сторінці.

Як позбутися від сильного кашлю

Справа до ночі, а хворого з вечора мучить сильний кашель. Як йому допомогти заснути? Перевірений метод: в стакан гарячої води капає 3 краплі йоду. Є ще один дієвий спосіб, але його не всі сприймають чисто фізично. У склянку киплячого молока додаємо 1 ч. Ложку соди і 1 ч. Ложку козячого жиру. Ретельно перемішуємо і п`ємо невеликими ковтками 2-3 рази на день перед їжею. Звичайно, запах і смак специфічний, але має лікувальну властивість.

А, якщо все-таки важко вжити жир всередину, розітріть груди козячим жиром, надіньте футболку з бавовни, зверху вовняний светр і укутати в ковдру. Нарешті ви виспіться!

І не забудьте, після одужання, правильно оцінити причини захворювання. Це допоможе вам правильно визначити профілактику кашлю. Більше бувайте на свіжому повітрі, багато ходите, загартовуйте себе, майте позитивної настрій, не нервуйте даремно. Так, і найголовніше, частіше мийте руки. Мило - вакцина, яка завжди під рукою. Навіщо доводити себе до хворобливих уколів.

Ви палите? А знаєте, як позбавити вас від кашлю?

Щоб позбавити курця від кашлю, скористайтеся одним банальним засобом: потрібно кинути палити. Краще боротися з причиною, ніж зі слідством. Це мудро.

Знаєте, що відбувається всередині вашого організму, коли ви гасіть цигарку? Через 15-20 хвилин в організмі починаються зміни, ваше артеріальний тиск нормалізується, долоні і ноги нагріваються до норми. І так, поступово, зменшується ризик серцевого нападу, загострюється смак і нюх. Ходити стає легше і вас все менше турбує кашель, втома, гайморит, задишка. І до всього, від вас і вашого одягу вже не буде неприємно пахнути, а подих стане свіже.

Не шукайте лікарських препаратів, що не платите двічі! Викорінити шкідливу звичку і дихайте глибоко чистими легенями. А про кашлі курця ви забудете раз і назавжди!

Дорогі читачі! Будьте вибагливі до методів лікування! Те, що підходить одній людині, може виявитися марним для іншого або навіть нашкодити!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!