Як зняти біль в горлі?

Як зняти біль в горлі?

Кожен з нас прагне бути здоровим і відчувати себе добре. Але іноді, наприклад, в сезон застуд, підтримувати гарне самопочуття проблематично. Виникають закладеність носа, озноб, біль у горлі. Ці симптоми сповіщають нас про те, що організм бореться з запаленням, мікробами або вірусами. Від них легко позбутися, головне - знати, як правильно це робити. Далі поговоримо про те, що приймати, щоб зняти біль в горлі.

Молоко і мед

Тепле молоко з медом чудово зніме біль і першіння в горлі завдяки тому, що молоко прогріє горло, а мед заспокоїть його. Якщо у вас на кухні є якісний порошок куркуми, додайте його в молоко - це допоможе організму пропотіти.

Відвар ромашки або шавлії

Якщо у вас немає часу робити справжній відвар по інструкції, ви можете купити в аптеці ці сухі трави в пакетах. Заварювати їх просто - залийте гарячою водою в чашці пару пакетиків, накрийте блюдцем і дайте настоятися хвилин 20. Полощіть горло кожні півгодини в перший день і кожну годину-півтора в наступні. Це не тільки зніме біль, дана процедура зніме запалення і позбавить від першіння в горлі.

Таблетки для розсмоктування і спреї з аптеки

Вони мають подвійну дію. По-перше, в їх складі міститься масла і компоненти, які надають анальгезирующий і антисептичний ефект. По-друге, завдяки активним компонентам відбувається боротьба з мікробами і бактеріями. Саме тому в комплексній терапії таблетки для розсмоктування і спреї необхідні.

брусниця



Брусниця - просто знахідка для вас, якщо ви захворієте або вже захворіли. Мало того, що вона є сильним протизапальним продуктом, вона виводить зайву рідину з організму, що необхідно при хворобі. Брусницю можна їсти ложками, робити з неї морси або просто додавати в гарячий чорний чай з медом.

Пам`ятайте, що якщо у вас заболіло горло, вживання у великих кількостях вітаміну С, як це прийнято, вам не допоможе перемогти хворобу, хоча може спрацювати ефект плацебо. Перш ніж знімати симптом болю в горлі, переконайтеся в його природі. Існують і інші причини, які викликають біль в горлі.

Будьте здорові!

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!