» » » Як вилікувати застуду?

Як вилікувати застуду?

Як вилікувати застуду?

У реєстрі захворювань, визнаних офіційною медициною, немає такої хвороби, як «застуда», тому жоден лікар не поставить вам подібний діагноз. Застуда - це народна назва ГРЗ (гострого респіраторного захворювання) або ГРВІ (гострої респіраторної вірусної інфекції).

Промовляючи слово «застуда», люди зазвичай мають на увазі кашель, нежить, біль у тілі, біль у горлі та підвищену температуру. Тому, кажучи про методи лікування застуди, необхідно крім загальних принципів лікування також згадати і про способи усунення окремих її проявів. Отже, давайте розберемося, як вилікувати застуду.

починається застуда



Зазвичай застуда починається з чхання і першіння в горлі. Відчувши перші ознаки насувається застуди, не зволікайте і постарайтеся запобігти її подальший наступ.

  • Якщо у вас немає високої температури, насамперед попарте ноги з гірчицею або, як радять народні цілителі, візьміть вовняні шкарпетки, насипте в них по столовій ложці сухого гірчичного порошку і натягніть шкарпетки на ноги.
  • Приготуйте собі велику чашку чаю, завареного з липового цвіту, надіньте теплу піжаму і вирушайте в ліжко. Крім липового чаю можете випити чаю з малиновим варенням і протертою чорною смородиною або ж чашку теплого молока з ложкою натурального меду. Незайвим буде прийняти і пару таблеток аскорбінової кислоти.
  • Якщо у вас в домашній аптечці є ялицеве масло, перед тим як лягти в ліжко, налийте трохи цього масла на долоню і розітріть їм груди і шию. Кілька крапель олії втирайте в лоб над бровами а також в спинку і крила носа.
  • Постарайтеся хоча б один цей день пролежати в ліжку під теплою ковдрою - зараз вам потрібно гарненько пропотіти і «відлежатися». Іонгда виходите з кімнати і провітрюйте приміщення, щоб не "збирати" мікробів.
  • Пити під час застуди потрібно якомога більше. Пийте лужну мінеральну воду, відвар шипшини, журавлинний морс, той же чай з варенням з малини або смородини.


Якщо ж, не дивлячись на всі ці заходи, на ранок ви не відчули полегшення, а до початкових симптомів застуди додалися ще кашель, температура і нежить, постільний режим вам доведеться продовжити ще на три-чотири дні. Тепер, крім всіх перерахованих вище заходів, для боротьби з цими новими напастями потрібно буде застосувати й інші, ще більш дієві засоби.

Як лікувати простудний нежить

  • Приготуйте собі курячий бульйон і пийте його кілька разів в день. Можливо, вас дещо здивував цей рада, але курячий бульйон, дійсно, є одним з кращих засобів для лікування сильної застуди.
  • Кожні два-три години промивайте ніс кип`яченою водою, в якій розчинена морська сіль. У тому випадку, коли морської солі у вас немає, її цілком можна замінити і звичайної кухонної сіллю - насипте 1/2 чайної ложки солі в склянку теплої води, розмішайте її до повного розчинення і для більшого ефекту капніть в солону воду трохи йоду (досить двох -трьох крапель).
  • Якщо ви віддаєте перевагу користуватися аптечними препаратами, для промивання носа використовуйте «Долфін», «Аква Маріс» або «Аквалор» - всі вони теж зроблені на основі морської солі.
  • Не захоплюйтеся судинозвужувальними краплями для носа, такими як «Називин» йди «Нафтизин», - всі вони сильно пересушують слизову і мають короткочасний ефект, тому застосовувати їх потрібно лише в екстрених випадках, а ще краще і зовсім без них обійтися і лікувати нежить морквяним або буряковим соком, медовою водою, цибульними інгаляціями і іншими народними засобами.

Як знизити температуру

Якщо температура у вас не вище 38 ° С, немає потреби збивати її з допомогою лікарських препаратів, адже температура - це вірна ознака того, що ваш організм активно бореться з інфекцією. Для того щоб зменшити жар, розітріть тіло горілкою або витріть рушником, змоченим в яблучному оцті, навпіл розведеним кип`яченою водою. Також можна зробити компрес з натертої сирої картоплини і чайної ложки оцту - цю масу загорніть в шматочок полотна і прикладіть до чола на пару годин. І тільки в тому випадку, якщо температура вперто зростає, випийте таблетку жарознижуючий засіб (наприклад, «Парацетамол»).

Як лікувати кашель і біль в горлі

  • Полощіть горло йодної-сольовим розчином або відваром шавлії і робіть содові інгаляції. Ще одне відмінний засіб, що допомагає позбутися від першіння і болю в горлі, - медові стільники, які потрібно повільно жувати і розсмоктувати протягом чверті години кілька разів на день.
  • Крім цих народних засобів зменшити біль в горлі і заспокоїти сухий кашель допоможуть спеціальні аптечні льодяники, такі як «Стрепсілс» або «Доктор Мом».
  • Для лікування кашлю застосовуйте чорну редьку з медом, розпарений в молоці інжир, сироп з ріпчастої цибулі, трав`яний грудної збір, який можна купити в аптеці, або лікарські препарати, наприклад, «Ацестін», «Амброксол» або «Бромгексин».

Інші поради того, як боротися із застудою, ви можете знайти в нашій статті Як швидко вилікуватися | Лікуємося від застуди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!