» » » » Як вилікувати грип?

Як вилікувати грип?

Як вилікувати грип?

У зимовий період багато хворіють на грип. Якщо не вдалося поставити щеплення від цієї недуги, то ймовірність захворіти підвищується. Якщо ж ви захворіли, то потрібно відразу вживати заходів. Нижче можна буде дізнатися, як вилікувати грип.

Виліковує від грипу

Якщо ви відчули ломоту в тілі, у вас дере в горлі, з`явився нежить, висока температура, то вам слід взяти вихідний і кілька днів провести в ліжку. Ні в якому разі не можна нехтувати постільною режимом - ГРИИ дуже небезпечний своїми ускладненнями. За час хвороби вам необхідно пити більше рідини (близько 2 літрів в день). Найкращим варіантом буде пити теплий (майже гарячий) чай з малиною, брусницею, лимоном, медом. Крім цього їжте більше фруктів, багатих вітаміном С - апельсини, мандарини, грейпфрути.

Якщо сильно болить голова, то слід прийняти таблетку Аспірину. Він ще і знизить температуру (для того щоб збити температуру, можна випити Парацетамол). Також для полегшення симптомів грипу можна прийняти і інші аптечні засоби. наприклад:

  • Колдрекс;
  • ТераФлю;
  • Ринза;
  • Панадол;
  • Антигриппин.

Ось тільки пам`ятайте, що вони мають протипоказання, і більше 5 пакетиків вживати не рекомендується. Однак справляються вони зі своєю місією досить добре, вже через 15 хвилин відступить нежить, біль у горлі не буде такою різкою, та й голова болітиме не так сильно.



Антибіотики приймати слід тільки за призначенням лікаря, так як вони можуть завдати шкоди організму. Також слід знати, що після них організм ще довго відновлюється. Дізнайтеся, які ще кошти ефективні при грипі, в статті Чим лікувати грип.

Народні засоби лікування грипу

Щоб не вдаватися до аптечним засобам в лікуванні грипу, можна звернутися до народної медицини. Добре допомагає впоратися з цією недугою часник і цибулю. Їх потрібно їсти щодня протягом тижня. Також хорошим рішенням буде пити шипшину гарячому вигляді. У такому напої багато вітаміну С, який зміцнить імунну систему і допоможе перемогти хворобу. Ще кілька порад про лікування грипу будинку можна дізнатися з нашої статті Як лікувати грип в домашніх умовах.

Нерідко застуду плутають з грипом. Щоб цього не сталося, потрібно знати, як проявляються ці респіраторні захворювання. У цьому вам допоможе наша стаття ознаки грипу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!