Ознаки грипу

ознаки грипу

Грип є далеко не таким нешкідливим захворюванням, як може здатися на перший погляд, і багато хто ігнорує перші ознаки грипу, що, безумовно, позначається на подальшому перебігу цієї хвороби. А між тим, дуже важливо розпізнати ці ознаки для того, щоб почати негайне лікування, адже щогодини зволікання тут прирівнюється до зайвої дня на лікарняному ліжку.

Основні ознаки грипу

Зазвичай перші симптоми грипу виявляються у людини протягом доби (максимум, двох) після того, як людина підхопила цей вірус через верхні дихальні шляхи. Часто такими ознаками можуть бути озноб, тремтіння або навіть лихоманка, коли температура тіла піднімається до 38,5-39 градусів. Болі в горлі, нежить і інші неприємні відчуття можуть при грипі супроводжуватися і вельми болючими спазмами та болем по всьому тілу. Причому, найчастіше біль відчувається в ногах і спині. До перших ознак грипу у дорослих відносяться наступні:

  • головний біль;
  • втома;
  • кашель;
  • болю в горлі;
  • закладений ніс;
  • відчуття холоду, озноб, лихоманка;
  • біль у суглобах;
  • почервоніння слизової горла, носа, рота;
  • почервоніння або подразнення очей;
  • підвищена температура.


Як тільки ви помітили будь-які з цих ознак, найкраще буде вжити профілактичних заходів. Пам`ятайте, що кожен зекономлений час додасть вам один день без грипу. Симптоми, звичайно, у кожного свої. У мене будь-яка простудна інфекція починалася з болю в горлі. Як тільки в горлі хоча б трохи починало дерти - це був сигнал негайно починати лікування. Після того, як горло проходило, починався нежить, а останнім проходив кашель. У кого-то перебіг хвороби буде схожим, у кого-то немає, тому вам важливо прислухатися до організму, згадати відчуття, які були при минулому такому ж захворюванні. Якщо нові відчуття нагадують про це, не обманюйте і не тіште себе і починайте лікуватися відразу ж.

Ознаки грипу у дітей



В принципі, симптоми грипу і у дітей, і у дорослих практично однакові. Єдиний виняток тут - немовлята. У немовлят про нинішньому грипі можуть свідчити такі ознаки, як занепокоєння або безсоння, або ж, навпаки, тривалий денний сон. Також малюк може часто зригувати і навіть відмовлятися від грудей. У інфікованого на грип дитини, як правило, досить слабкий апетит, йому нічого не хочеться. Картина доповнюється загальною слабкістю і небажанням що-небудь робити. Найголовніше в цьому випадку - давати дитині більше рідини. Якщо дитина п`є рясно, то все в порядку. Бути пильними слід в тому випадку, коли ваше чадо пити відмовляється. При грипі, особливо у дітей, важливо постаратися уникати зневоднення організму.

Ознаки кишкового грипу

Це неприємне захворювання, яке відоме і як ротовірусна інфекція, в сучасному світі також досить поширене. Першими ознаками кишкового грипу є пронос (стілець до 15 разів на день), болі в животі, нудота і блювота (3-4 рази на день), підвищена температура. В особливо важких випадках стілець і блювота частіші і супроводжуються зневодненням організму. При втраті рідини практично завжди спостерігається слабкість. Кашель і нежить проходять досить швидко. Про лікування кишкового грипу у дорослих і дітей ви можете прочитати тут. Що ж стосується лікування грипу звичайного, то вам допоможе ось ця чудова стаття: "Як лікувати грип в домашніх умовах?". Що ж стосується ознак пташиного грипу, то більшість фахівців відзначає, що діагностується він точно так само як і інші різновиди, тому все, що підходить для визначення симптомів звичайного грипу, годиться і для нього. Існує думка, що цей вірус грипу особливо небезпечний, але насправді в цьому здебільшого винні ЗМІ і ті, хто роздмухує ці чутки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!