» » » Як проявляється спід?

Як проявляється спід?

З кожним роком кількість хворих на СНІД зростає. Це пов`язано з тим, що іноді прихована фаза тривати до 10 років. А лабораторні дослідження не дають позитивного результату. В результаті, людина протягом цього часу заражає інших, абсолютно не підозрюючи про це. Щоб максимально убезпечити себе і своїх близьких від цього захворювання слід знати, як виявляється СНІД. Тим більше що на сьогоднішній день вдалося виявити його присутність в організмі.

Ознаки появи СНІДу

Як правило, після 1-3 місяців з моменту зараження в організмі до ВІЛ виробляються антитіла, і в результаті хвороба стає безсимптомною. Іноді цей період може тривати до 10 років, а у деяких хворих ця фаза взагалі відсутня. Найчастіше перші ознаки СНІДу виражаються в ураженні легенів, розвиток саркоми Капоші, грибкових ураженнях слизових оболонок і шкіри, кандидозах, пневмоцистної пневмонії, тривалої лихоманки. Варто зазначити, що симптоми даного захворювання у чоловіків і жінок хоч і незначно, але відрізняються.

Прояви СНІДу у чоловіків

Ознаки СНІДу у чоловіків виражені появою головного болю, яка дуже схожа з головним болем при ГРВІ, епідеміях грипу, після розумової праці, тому її дуже важко ідентифікувати з зараженням ВІЛ. Також до ознак належать втома і втрата апетиту. Одним з найбільш яскравих симптомів є збільшення лімфовузлів на шиї, під пахвами, в паховій області. Вони поступово стають твердими і припухлими. До цього симптому рекомендується ставитися уважно, адже його легко не помітити, оскільки лімфовузли при цьому не болять і не доставляють дискомфорту.

Прояви СНІДу у жінок



Ознаки СНІДу у жінок виявляються у вигляді лихоманки, яка тривати 2-4 тижні, а після температура потроху приходить в норму, висипу у вигляді ділянок білої шкіри. Крім цього, ознаками ВІЛ у жінок є інфекції органів малого таза, у вигляді ПІВ, які дуже погано піддаються лікуванню, аномальний мазок шийки матки, важкі або часті вагінальні інфекції. Також до ознак належать генітальні бородавки, важкі інфекції, герпес слизової, мазки шийки матки, виразки на статевих органах. Однак у жіночої статі, на жаль, не завжди спостерігаються симптоми зараження ВІЛ.

При прогресуванні ВІЛ у жінок зустрічаються такі симптоми, як білі підозрілі плями в роті, постійна втома, часті напади лихоманки, зниження апетиту, діарея. Як правило, самостійна діагностика не дає 100% гарантії, того що в людини СНІД, про наявність цього захворювання може сказати лабораторне дослідження, яке слід повторити через 3 місяці при негативному результаті. Тепер ви знаєте, як дізнатися СНІД, і зможете вжити всіх заходів безпеки при перших ознак захворювання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!