» » » Через скільки проявляється вич?

Через скільки проявляється вич?

Вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) - являє собою вірус, який вражає клітини імунної системи людини і поступово руйнує їх. Особлива підступність захворювання полягає в тому, що перші його симптоми з`являються через досить довгий час після зараження. І людина живе, не підозрюючи про те, що хворий дуже небезпечним захворюванням. Нерідко ВІЛ-інфекція діагностується лише тоді, коли імунна система виявляється практично повністю зруйнованою і коли з`являються симптоми ВІЛ, тобто розвивається синдром набутого імунодефіциту (СНІД).

Ранні ознаки ВІЛ-інфекції

Говорячи про те, через скільки проявляється ВІЛ-інфекція, слід розрізняти перші ознаки цієї інфекції як такої, і перші ознаки СНІД.

Період від моменту зараження і до появи перших клінічних ознак захворювання в медицині називається інкубаційним. При ВІЛ-інфекції його тривалість може становити від 3 тижнів до 3 місяців. В цей час в організмі інфікованої людини відбувається реплікація (розмноження) вірусу, а також йде активне вироблення проти нього антитіл.



Таким чином, стадія первинних проявів ВІЛ-інфекції може виникнути протягом через 1 -3 місяці після зараження. Вона може мати кілька форм:

  • Безсимптомна. При ній не виникає ніяких симптомів ВІЛ-інфекції, а виявити захворювання можна тільки лабораторними методами.
  • Гостра ВІЛ-інфекція. В цьому випадку першими ознаками захворювання є невелике підвищення температури, збільшення лімфатичних вузлів, болі в горлі, висип на шкірі і слизових оболонках. У деяких хворих відзначається невелике збільшення печінки. Може бути тривала діарея. Через кілька тижнів ці симптоми зникають, і людина відчуває себе абсолютно здоровим.

Тепер вам зрозуміло, через який час проявляється ВІЛ. Як показують дані медичної статистики, симптоми гострої ВІЛ-інфекції виникають майже у 90% хворих протягом 1 - 3 місяців від моменту зараження. У 10% хворих захворювання протікає абсолютно безсимптомно і виявляється тільки при проведенні відповідних аналізів крові або при переході захворювання в стадію СНІД.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!