» » » Як передається віл?

Як передається віл?

ВІЛ-інфекцію бояться підхопити все, тому питання про те, як передається ВІЛ, не втрачає своєї актуальності. У цій статті ми розповімо Вам точно і достовірно, як передається ВІЛ і як він не передається.

Спочатку розмежуємо поняття «ВІЛ», «ВІЛ-інфекція» і «СНІД». ВІЛ - це вірус імунодефіциту людини. Він викликає захворювання, яке називається ВІЛ-інфекцією. Остання стадія цього захворювання називається СНІДом (синдром набутого імунодефіциту). Тепер про те, як передається ВІЛ-інфекція.

Шляхи передачі хвороби

Секс без презерватива

Незахищений секс - це причина багатьох захворювань, які передаються статевим шляхом, в тому числі і ВІЛ-інфекції. Від передачі цього захворювання не захищає повною мірою навіть презерватив. Ніхто не може повністю ручатися за якість презервативів, якими Ви користуєтеся. Презерватив може мати тріщини або просто порватися під час статевого акту.

Сам вірус в достатній мірі присутній в секреті піхви і спермі. Будь-яке попадання хоч малу кількість зараженої рідини всередину організму вже викличе захворювання. Єдиний вірний шлях цього уникнути - не займатися сексом з інфікованою людиною.

Шлях через кров-кров



Вірус може потрапити в організм через кров різними способами. Найбільш частий випадок - користування загальними голками, шприцами та іншими предметами для приготування наркотиків до вживання.

Передати ВІЛ можна через нестерильні медичні інструменти. Можна захворіти на ВІЛ-інфекцію при нанесенні тату або пірсингу також нестерильними інструментами.



ВІЛ може вразити Вас, якщо інфікована кров будь-яким чином потрапить в Ваш організм: на рани, слизові, пошкодження, через переливання крові або при пересадці органів.

Загалом, слід побоюватися контакту з інфікованою кров`ю будь-яким чином. Щоб уникнути зараження, дотримуйтесь правил гігієни, особливо в громадських місцях, намагайтеся користуватися послугами якісних тату-салонів і лікарень, які зарекомендували свою хорошу репутацію.

Мати і дитина

Якщо мати інфікована, то вона може заразити свою дитину в період вагітності, в процесі пологів і в результаті годування грудьми.

Неймовірно, але факт: жінка з ВІЛ може народити і виховати здорову дитину. Щоб максимально уникнути можливості передачі вірусу дитині, необхідно додаткове лікування під час вагітності і після пологів, а також штучне вигодовування.

ВІЛ є в усіх рідинах людини, які виробляє його організм, проте кількість вірусу, необхідне для зараження, міститься тільки в чотирьох з них: сперма, секрет піхви, кров і грудне молоко.

Як ВІЛ не передається

  1. При непошкодженій шкірі. Обійми і рукостискання абсолютно безпечні. Для того щоб заразитися, Ви повинні вітатися за руку з інфікованою, коли на вашій шкірі є свіжа рана, а на його - його кров.
  2. Засоби особистої гігієни. Рушники, одяг та постільну білизну не можуть бути переносниками ВІЛ. Цей вірус швидко гине в зовнішньому агресивному для нього середовищі.
  3. Чи безпечні лазня, ванни і басейни. У воді вірус також швидко гине. Щоб заразитися ВІЛ-інфекцією, потрібно зайнятися сексом в басейні без презерватива.
  4. Поцілунки абсолютно безпечні, навіть глибокі. Щоб заразитися, у обох партнерів в роті повинні бути свіжі кровоточать ранки, а сама пара повинна довго цілуватися.
  5. Контакт з тваринами. ВІЛ - це тільки людський вірус. Він може існувати тільки в організмі людини, отже, контакти з тваринами безпечні, навіть укуси комах.
  6. Здача крові на аналіз - також процедура абсолютно безпечна. При ній використовуються одноразові стерильні інструменти.
  7. Місця типу перукарні, стоматології, манікюрного салону і т. Д. Хороший фахівець завжди робить дезінфекцію своїх інструментів, перш ніж приступити до роботи з новим клієнтом. Дезінфекції цілком достатньо, щоб знищити ВІЛ. Тому якщо Ви вибираєте для себе якісні місця обслуговування, можете не боятися за своє здоров`я.
  8. Міф «про заражених голках». По-перше, не було зафіксовано жодного випадку такого виду зараження, а по-друге, заразитися ВІЛ в цій ситуації неможливо, так як вірус швидко гине поза організмом людини.

Тепер Ви знаєте про те, як передається ВІЛ і як він не передається. Ретельно стежите за особистою гігієною і статевим життям, і тоді ніякої ВІЛ Вам не буде страшний!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!