Як не передається віл?

Як не передається ВІЛ?

Зараз існує величезна кількість захворювань, які постійно еволюціонують і розвиваються, як би це не було сумно сказано. Одним з найстрашніших і до сих пір не дуже вивченим захворюванням є ВІЛ (вірус імунодефіциту людини). В останній стадії ВІЛ переходить у СНІД (синдром набутого імунодефіциту). В даний час існує багато інформації про це захворювання, а ми постараємося відповісти на питання, як не передається ВІЛ?

Зведемо основні дані в список, щоб вам було легше ідентифікувати дії, які не призводять до цього, по істині, страшному захворюванню:

  • Всім відомо, що ВІЛ ніколи не передається в побутових умовах, тобто при контакті з людиною. Цей науковий факт давно вже доведено вченими дослідженнями і «досвідом» мільйонів людей. Тобто, Неушкоджена шкіра людини, стає справжнім бар`єром для цього вірусу.
  • У слині людини ВІЛ також не може знаходиться довго, тому через поцілунок дана інфекція теж не передається. Існує міф про те, що якщо у людини є виразка біля рота, значить є ризик захворіти на ВІЛ, але це тільки міф. Для того щоб їм захворіти потрібно мати відкриту рану, що кровоточить, при тому у обох партнерів.
  • Також ВІЛ не передається через засоби гігієни людини і їх спільне користування, те ж саме стосується і посуду, столових приладів. Адже вірус ВІЛ, що знаходиться в поті, сечі і слині не може довго існувати, крім того, речовини, які знаходяться в цих рідинах можуть спокійно зруйнувати оболонку вірусу.
  • ВІЛ, які потрапляє в наш шлунок, відразу гине, дуже агресивна для нього середу.
  • Також вірус не протистоїть ультрафіолету, високим температурним режимам, тому ВІЛ ніколи не може передатися по повітрю або користування меблями.
  • Комахи також не можу передати нам даний вірус. Адже при укусі, наприклад комара, він впорскує нам, тільки свою слину, а не кров попереднього людини, якого він кусав.
  • Також люди мають страх підхопити вірус імунодефіциту при прийомі у лікаря (наприклад, стоматолог, який безпосередньо впливає на слизову оболонку рота). Але потрібно пам`ятати, що всі прилади у таких лікарів обов`язково пройшли повну медичну стерилізацію, тому шансів захворіти на ВІЛ у доктора немає.


Тепер ви знаєте, як не заразитися на ВІЛ. Головне бути обережним і стежити за собою. Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!