Як передається лишай?

Як передається лишай?

Сучасна медицина виділяє кілька типів позбавляючи, одним з яких є оперізуючий. Цей вид позбавляючи вважається інфекційним захворюванням, джерелом виникнення якого є вірус вітряної віспи. Виявляється на тілі оперізуючий лишай у вигляді висипки. У хворого також піднімається температура, з`являються хворобливі відчуття в місцях майбутніх вогнищ.

У контексті того, як передається лишай даного типу, варто відзначити, що, незважаючи на його зв`язок з вітрянкою, він не є надто вже заразним захворюванням. Під час контакту з хворим заразитися досить складно, однак можливо. Так, не слід тісно спілкуватися з хворим тим, хто не перехворів звичайної вітрянкою.

Багатьом відомо, що таке оперізувальний лишай, як передається ця недуга, в свою чергу, знають далеко не всі. Приділимо кілька слів цього питання. Так, оперізуючий лишай не передається повітряно-крапельним шляхом, тому заразитися цією хворобою неможливо, якщо не було прямого контакту з хворим (рукостискання, поцілунку, іншого дотику). Дана форма позбавляючи передається тільки через одяг хворого, а також через його постільна білизна. Іноді цю недугу можна заразитися через пісок на пляжі, якщо на ньому знаходився хворий.

Оперізуючий лишай незаразен, якщо на тілі припинили з`являтися нові запалені бульбашки, а існуючі висохли і вкрилися кіркою. Тепер ви знаєте достатньо про оперізуючий лишай у людини, як передається ця недуга.

Що стосується інших форм позбавляючи, вельми поширеним є стригучий лишай. Він найчастіше проявляється у дітей, що мають тісний контакт з кішками, собаками та іншими тваринами. Тому обмежуйте дітей від друзів наших менших, особливо бездомних.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!