» » » Як лікувати лишай у собаки?

Як лікувати лишай у собаки?

Як лікувати лишай у собаки?

Практично всі власники чотириногих друзів стикалися з такою неприємністю, як лишай. Він являє собою інфекційну хворобу і має здатність набувати затяжну форму, якщо своєчасно не буде надано лікування тварини. У деяких випадках він може навіть набувати хронічну форму, а щоб цього не сталося, то варто знати, як лікувати лишай у собаки і вчасно вжити всіх необхідних заходів.

Перед початком лікування необхідно провести наступні дії:

  1. Вистригти шерсть в області лишаю.
  2. Обробити уражене лішаём місце чистою водою.
  3. Змастити хвору область йодом.

Тільки після цих дій можна починати нанесення протигрибкових мазей і кремів. Ці препарати вкрай шкідливі і їх не слід приймати тварині всередину, тому стежте, щоб тварина не облизувало хворі ділянки. На них краще накласти спеціальні пов`язки, щоб закрити уражені області.

способи лікування



В даний час існує безліч препаратів, які в швидкі терміни дозволять вам позбавити тварину від цієї інфекції. У боротьбі з лішаём широко використовують протигрибкові препарати активної дії, вони дозволять в короткі терміни позбавитися від збудника хвороби. Більшість грибків, які викликають лишай, чутливі до йоду, тому найбільш ефективні препарати, що містять цю речовину: Дерматол, Гризеофульвін і Юглон.

  • При легкій формі і тільки з`явилися лишаї може допомогти звичайна антисептична мазь. Уражена ділянка потрібно двічі на день змащувати Зооміколь, міконазол або клотримазолом. Цього лікування може бути цілком достатньо для вашої собаки.
  • При запущеній або хронічної стадії тварині можуть знадобитися антибіотики. Які саме підійдуть в конкретному випадку, зможе визначити тільки кваліфікований фахівець (ветеринар).

Важливі моменти при лікуванні

  • Під час лікування тварині необхідно давати вітаміни, щоб імунітет зміцнів і організм зміг швидше і легше впоратися з хворобою.
  • При лікуванні лишаю важливо дотримуватися гігієни і ретельно мити руки дезинфікуючим розчином після кожного контакту з зараженим тваринам. Пам`ятайте, що лишай дуже заразний і може з`явитися не тільки на тварині, але і на людину. В період лікування всім, хто контактує з хворими тваринами, рекомендується приймати для профілактики протигрибкові препарати і вітаміни, щоб уберегти себе від зараження.
  • Якщо ви помітили у своєї собаки лишай, то краще за все звернутися до ветеринарної клініки. Там кваліфікований фахівець обстежує ваша тварина і пояснить, що робити, якщо лишай у собаки, ніж лікувати це захворювання.

профілактика

Убезпечити тварина від позбавляючи можна шляхом вакцинації. В даний час для цього використовуються препарати Вакдерм, Ментавак і Полівак-ТМ.

Більше інформації про це інфекційне захворювання і різних інших ви зможете знайти в статті Як лікувати собаку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!