» » » Як вилікувати кішку?

Як вилікувати кішку?

Як вилікувати кішку?

Багато хто з нас любить домашніх вихованців і тому містять їх будинку. Звичайно, вибрати в якості чотириногого друга можна кого завгодно, як собаку, хом`яка, так і шиншилу, кролика або кішку. Але розмова сьогодні піде саме про котів. Хтось заводить кішку для втіхи, хтось бачить в кішці одного, ну а хтось подарував кота дитині. Але так само, як і людина, кішка може захворіти різними захворюваннями, які будуть приносити їй незручності, а також можуть загрожувати її життю. Тому, в нашій статті ми обговоримо, як вилікувати кішку від різних захворювань.

Відразу ж відзначимо, що як у випадку з людиною, все також не варто займатися самолікуванням, і краще за відповіддю або допомогою звернутися до фахівця. Недарма ж є такий лікар як ветеринар, який якраз спеціалізується на лікуванні наших чотириногих друзів. А тепер розглянемо найпоширеніші захворювання і способи їх лікування.

хвороби кішок



Існує таке захворювання, як вушний кліщ у кішок, лікувати який можна наступним чином:

  • Лікування можна проводити і в домашніх умовах. В даному випадку застосовуються інсектицидні препарати, часто це пиретрин, мілбеміцін або акарекс. Ветеринари можуть також порадити селамектін або фіпроніл.
  • Тривалість лікування може становити від 2 до 4 тижнів, до того часу, поки вони не загинуть всі паразити.
  • Такі кліщі можуть жити і на тілі тварини, включаючи лапи і хвіст, тому необхідно обробляти все тіло кішки. Ефективність мають препарати від кліщів і бліх, різноманітні шампуні та аерозолі, в складі яких є перераховані вище речовини. Використовувати варто засоби, які спеціально розроблені для кішок.
  • Увага потрібно приділити хвоста, оскільки під час сну тварини, він виявляється біля вуха. Обробляти варто всіх тварин в будинку, оскільки кліщ передається від одного кота до іншого. Якщо все робити правильно, шансів у кліщів немає.

Чим лікувати пронос у кішки



Пронос у кішок ділиться на 2 групи - хронічний і гострий. У більшості випадків, якщо має місце нетривалий пронос, використовують лише симптоматичне і підтримуюче лікування. Обмеживши прийом їжі протягом 1-2 днів, можна з великою ймовірністю вилікувати тварину. Коли тварина хворіє, його необхідно годувати лише дієтичним м`ясом, причому це потрібно робити часто, але невеликими порціями. Також варто додати в раціон кішки їжу, яка легко засвоюється. Це може бути відвареної шніцель, сир або яйце некруто. Можна давати кішці препарат коапектат, 3-4 рази на день, з розрахунку 1 мл на 0.9 кг ваги тварини. Воду можна давати тільки в тому випадку, якщо немає блювоти.

Глисти у кішки, ніж лікувати

  • На даний момент існує велика кількість препаратів, які дієві на всіх стадіях життєдіяльності гельмінтів, і можуть повністю позбавити кішку від них. Основна маса коштів діє на більшість видів паразитів - цестод, трематод і нематод. Також варто відзначити, що нинішні препарати не такі токсичні, якими вони були раніше. Препарати можуть випускатися як у вигляді таблеток, так і у вигляді крапель або суспензій. Це препарати прозіціт, прател, Дронтал, мільбемакс.
  • Ліки потрібно давати тварині вранці, натщесерце, додержуватися вказаної на упаковці дозуванні. Давати тварині проносне, очищати кишечник, або тримати тварину без корму не потрібно. Найчастіше ліки дають разом з їжею. Якщо тварина відмовляється, препарат дають примусово. Тварині закидають голову вгору, а препарат закладають на корінь язика. І не варто боятися, якщо почалося підвищене слиновиділення, це природна реакція. Варто простежити, щоб весь препарат був з`їдений тваринам.
  • Найчастіше лікування проводиться два рази, в 14 днів інтервалу між прийомом ліків. У деяких випадках потрібно більш тривале лікування, якщо тварина має високу ступінь інвазії паразитів, тоді варто звернутися до ветеринара для контролю наявності личинок і яєць паразитів.

Як лікувати нежить у кішок

  • Спершу усувають причину виникнення захворювання. При застуді покращують умови проживання тварини. Область носа прогрівається піском, який пересипають в невеликий мішечок. Робиться така процедура 2-3 рази на день. Можна обполіскувати ніс 2-3% розчином борної кислоти або 0.5-1% розчином сульфату цинку.
  • Якщо мають місце густі виділення, ніс промивають звареним буряковим соком або 1% розчином кухонної солі.
  • У кожну ніздрю можна капати по 5-6 крапель екмоновоціллін, який розлучатися фізіологічним розчином у співвідношенні 1: 2.
  • Щоб зрошувати носову порожнину рекомендують 0.5% розчин таніну, 1% розчин харчової соди.
  • При хронічному риніті можна задувати в ніздрі трохи порошку стрептоциду, кілька разів на добу.
  • Інфекційний риніт лікують в той же час, що і основне захворювання, в ніс капають по 5-10 крапель галазолина.
  • Щоб підвищити захисні сили організму, можна проводити ультрафіолетове випромінювання.

Як лікувати цистит у кішок

  • Лікування проводить ветеринар. Найчастіше він прописує діуретики, або простіше кажучи, сечогінні препарати. Якщо захворювання ускладнене, можуть застосовуватися і промивання сечового міхура фурациліном і марганцівкою. Якщо цистит це наслідок іншого захворювання, його лікують разом з основним. Якщо має місце сечокам`яна хвороба, може знадобитися операція.
  • Тварині потрібно надати спокій, тепло, м`яку підстилку, свіжу воду.

Як лікувати запор у кішок

  • Кішки, які страждають від закрепів, повинні їсти більше клітковини, яка добре засвоюється в їх організмі, і стілець стає більш м`яким. Корисні також вівсяні висівки. Можуть допомогти і проносні препарати або очищаючі клізми. Також фізичне навантаження в перші години після їжі, сприяє гарному спорожнення кишечника.
  • Запори легкого ступеня можна вилікувати лише проносним, якщо хвороба у важчій формі, лікар може вдатися до операції.

Як лікувати мастит у кішки

Лікування полягає в полегшенні симптоматики на перших стадіях хвороби. Відразу ж звертаються до фахівця. Але перед тим, кішці забезпечують спокій, ізолюють кошенят, обмежують у вживанні рідини, в перші дні можна не давати взагалі. Молочні залози перебинтовували, можна застосовувати компреси, спочатку холодні, а потім гарячі, з листя шавлії, кори дуба або спиртової. Також ефективні теплі укутування. Лікування проводиться тільки у фахівця. Самому вилікувати захворювання не вдасться.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!