» » » Як вилікувати кота?

Як вилікувати кота?

Як вилікувати кота?

Ті люди, які люблять тварин, зазвичай знають, що вихованець може застудитися чи підхопити вірус так само, як і людина. А ті, у кого тварина захворіла вперше, зазвичай лякаються і частенько роблять помилки. Наприклад, для того, щоб точно визначити, наскільки критично стан тварини, потрібно розуміти деякі симптоми. Ми розповімо про те, як вилікувати кота, якщо кіт застудився, або отримав отруєння.

Не можна упускати, що кіт не зможе повідомити вам, що погано себе почуває. Потрібно бути уважним до свого вихованця і вчасно побачити відхилення в його поведінці, які можуть говорити про нездужанні.

  • Ніс у кота зазвичай вологий, а ось, якщо котику недобре - ніс може бути гарячим або сухим.
  • Кот відмовляється їсти.
  • У кота блювота і понос.
  • Кашель, чхання. Іноді котик може чхнути просто від того, що йому в ніс потрапила пил або смітинка.

застуда

Перед тим, як вилікувати кота, слід визначити, що конкретно сталося з твариною. Якщо кіт демонструє всі ознаки застуди, то і лікувати його потрібно від неї. Не забувайте, що тварина має багато пити. Нехай в мисці завжди буде вода. Якщо кіт не може пити самостійно, рекомендується вливати йому воду в рот за допомогою шприца, знявши голку. В цьому випадку вводити воду потрібно регулярно, дозованими порціями.



Очі і ніс потрібно протирати ватними дисками, змоченими теплою водою. Мета цих маніпуляцій - очистити ці місця від скупчень слизу, не дати покритися скоринкою. В особливо складних випадках, коли у кота нежить, можна закопувати йому ніс дитячими краплями, або купити в ветаптеці спеціальні, котячі. Однак робити це потрібно, якщо тварина мучиться і не може дихати.

Показані при нежиті зволожувачі повітря. Забезпечте котику спокій, нехай йому буде тепло. Якщо виділення з носа або очей стали гущі, пожовкли або позеленіли - це говорить про ускладнення, або про наявність інфекції. В цьому випадку дуже бажано організувати огляд тварини ветеринаром. Лікар, ймовірно, призначить антибіотики, зробить укол, розповість, як вилікувати кота. Самостійно призначати коту серйозні препарати або робити уколи, не маючи досвіду, не варто.

отруєння



Якщо кішка отруїлася - діяти треба по-іншому. Здатність ковтати збережена, і її не рве невпинно? Дайте тварині 3 таблетки активованого вугілля. Таблетки проковтнути нелегко, тому можна замінити їх ентеросгель, який легше влити котику. Слідкуйте, щоб кіт пив багато води. Якщо не хоче - вливайте шприцом, так, як описано вище. Ну, а маючи певний досвід уколів, можна вводити внутрішньом`язово фізрозчин і глюкозу. Однак це потрібно робити акуратно, зі знанням справи.

Якщо кіт більше доби не встає, поліпшення не настає - може статися, що до загальної інтоксикації приєдналася інфекція. Тут допоможуть лише антибіотики і вітаміни. Природно, лікування і схему повинен порекомендувати ветеринар.

Відзначимо, що кішки рідко стають жертвами отруєння, оскільки дуже охайні. Найчастіше це коти, які виходять на вулицю. Так, як вилікувати кота не завжди легко, стежте, щоб пухнастик не ловив мишей.

Варто сказати, що захворювання котів дуже різноманітні. Тому краще проводити обов`язкову профілактику, ніж лікувати. Потрібно, щоб у вашого вихованця були всі необхідні щеплення. Не змушуйте тваринного мерзнути. Перед тим, як закрити балкон на ніч, переконайтеся, що кіт не знаходиться там. Бувають випадки, коли вихованець вискакує на сходову клітку (наприклад, коли йдуть гості), і в метушні господар закриває двері, залишаючи кота мерзнути там до ранку.

І обов`язково консультуйтеся з ветеринаром. Всі обмінні процеси у тварин прискорені в порівнянні з людськими, тому кіт може пройти всі стадії захворювання набагато швидше, що добре тільки для одужує. Нехай ваш котик буде веселий і здоровий!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!