» » » Коли каструвати кота?

Коли каструвати кота?

Коли каструвати кота?

Кошенята практично в кожному можуть викликати любов і розчулення. Але, незважаючи на всю любов до маленьких пухнастим грудочок, не кожен зважиться купувати таку радість щорічно. А коли настає період котячої статевої активності, з усіма її наслідками типу мітки території, різкого запаху, криків і агресії, хочеться будь-яким способом від цього позбутися. І все частіше замислюються господарі, коли можна каструвати кота і почати жити спокійно.

Кастрація котів: як

Перш не переживайте, буде наркоз. Котику зроблять два надрізи шкіри мошонки. Далі на насіннєві канатики накладаються лігатури - це шовкові затиски. Після видаляються насінники. 

Коли каструвати кота: вік

Зазвичай операції по кастрації (котам і кішкам) проводяться після досягнення десяти місяців. Хоча є клініки, де кастрацію можуть провести коту, який досяг лише 8-ми місячного віку.

Якщо Ви хочете усунути ознаки статевого потягу (бажання котиком кішечки) краще, якщо кастрація проводиться до того, як у кота була в`язка. Справа в тому, що після в`язки чоловічі статеві гормони виділяються не тільки семенникамі, але і гіпофізом, ну а він не видаляється. Так що думайте про кастрацію заздалегідь, тільки взявши котика.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!