» » » Чому каструють котів?

Чому каструють котів?

Чому каструють котів?

Багато людей хочуть придбати кошеня, щоб дарувати свою сім`ю радість. Але при покупці часто виникає питання про те, чи потрібна кастрація, навіщо позбавляти кота його фізіологічної потреби? Щоб зрозуміти, навіщо каструвати кота, усвідомите для себе, що таке стерилізація і кастрація.

Кастрація: плюси і міфи

Почнемо з того, що кастрація - це спеціальна операція, завдяки якій у тварин (не тільки у котів) видаляють статеві залози. Після цього хірургічного втручання у котів пропадає бажання мітити територію, у них пропадає агресивність в поведінці.

Також є стерилізація. Дана операція спрямована на те, що тварин позбавляють здатності народжувати, статеві залози при цьому не видаляють, а гормони продовжують виділятися. Зрозуміло, що більш надійним способом є кастрація. Для ще більш докладного розуміння кастрації, розглянемо кілька переваг цієї операції:

  1. Тварини після кастрації більш слухняні. Вони не надають великої уваги своїм тваринним інстинктам.
  2. Після даної операції коти не вступають в сутички з іншими котами, тим самим ви вберігає свого домашнього вихованця від каліцтв.
  3. Зрозуміло, що після кастрації у котів буде знижена статева активність, і ви позбудетеся від постійних «березневих концертів» посеред ночі. Мітити територію кіт вже не буде і тікати з дому теж.
  4. У котів, яким була зроблена кастрація, спостерігається зниження ризику захворювання на різні недуги дітородних органів.
  5. Після кастрації кіт буде більше їсти. Адже при статевої тязі його життєві процеси будуть проходить швидше, з цього випливає, що їсти він буде більше. А це частина ваших витрат. Пам`ятайте, що кастрація ніколи не призводить до ожиріння або ліні вашого вихованця.


Тепер ви знаєте, чому каструють котів.

Не варто боятися каструвати кота. Досвідчений ветеринар запевнить вас в тому, що кастрація не є небезпечною, а навпаки, йде на користь вашому тварині. Розвіємо найголовніші міфи про кастрацію котів:

  • Люди кажуть, що кастрація - це дуже боляче і небезпечно для домашньої тварини. При операції ваш улюбленець буде перебувати під наркозом, а період адаптації становитиме 3 дні максимум.
  • Також існує думка, що кастрація і стерилізація - це насильство над твариною, так як кіт буде позбавлений своїх фізіологічних потреб. Це теж неправильно! Насправді, нічого страшного з котом не відбудеться, тим більше що після кастрації багато коти живуть довше. А ось що ви будете робити, якщо ваша кішка принесе величезне потомство? Ви ж не будете викидати або, не дай Бог, топити її потомство!

І пам`ятайте, що у ваших тварин немає такого поняття як «секс» для людини. Для них є поняття «продовження свого роду». Кастрація ніяким чином не друкується на емоційному настрої вашої тварини, а також на інстинкті мисливця. Кастрований кіт буде більше прив`язаний до свого господаря і стане спокійніше. Тепер ви знаєте, навіщо каструвати кота і яка від цього користь.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!