» » » Як віднадити котів?

Як віднадити котів?

Як віднадити котів?

Якщо на вашу ділянку або будинок стали здійснювати набіги чужі коти, то криками «зась!» Ви нічого не доб`єтеся, оскільки, якщо кіт пригледів для себе гарне містечко, де можна поїсти чогось смачненького і солодко поспати, він буде приходити туди знову. Але ж для господарів такий стан справ далеко не найприємніше, і звичайно, вони задаються питанням, що стосується того, як віднадити котів?

отважіванія котів

  • Щоб віднадити котів зі своєї ділянки можна придбати в зоомагазині спеціальні засоби, які їх відлякують. Їх специфічний запах вони запам`ятають надовго і постараються обходити стороною вашу територію. Однак разового використання такого засобу буде недостатньо, оскільки якщо воно потрапить під дощ або вивітриться з плином часу, непрохані гості повернутися знову. Тому його потрібно використовувати регулярно.
  • Якщо вам не хочеться витрачати гроші, то можна спробувати відвадити котів за допомогою підручних засобів. Можна змочити кілька ганчірок нашатирним спиртом і разбрость по ділянці. Запах нашатирю котам не до вподоби, тому вони скоро забудуть дорогу до вас. Правда, щоб вони пішли надовго потрібно буде витратити багато флаконів нашатирного спирту і чимале тканини.
  • Аналогічно працює оцет, яким слід змочити ганчірочки і залишити в різних місцях ділянки і підвалу. Щоб запах не втратив гостроту, ганчірки необхідно щодня міняти.
  • Ще одним заходом, який коти не люблять, є запах цитрусових. Тому можна сміливо розкидати кірки лимона або апельсина на ділянці, тільки вони повинні бути обов`язково свіжими, інакше це не спрацює.

Якщо чужі коти стали з`являтися на вашій території зовсім недавно, то можна спробувати відлякати їх шумом. Для цього слід покласти в консервну банку кілька дрібних камінців. Як тільки на ділянці з`явитися чужий кіт, потрібно різко струснути банкою, і він обов`язково втече, і якщо робити це регулярно, то кіт не повернеться.



Можна не морочитися з вищеописаними методами, а просто завести власного кота, який буде виганяти їх зі своєї території. Але тоді доведеться миритися з деякими іншими проблемами, тому це рішення треба ретельно зважити. Тепер ви знаєте, як відвадити чужого кота, і він більше не посміє вас потурбувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!