» » » Як втихомирити кота?

Як втихомирити кота?

Як втихомирити кота?

На початку кожної весни, у наших домашніх вихованців починається період шлюбного сезону. В даний період часу вони намагаються вирватися на вулицю, цілодобово оспівують серенади і позначають кожен кут, доставляючи своїм господарям багато клопоту. Тому в даній статті, ми розповімо вам, як втихомирити березневого кота.

В загул

Найбільш природне рішення проблеми - це податися на вмовляння вашого вихованця і пустити його на вулицю до пригод. Кот погуляє і незабаром повернеться. Він буде весь брудний, втомлений, але умиротворений і щасливий. Від вас же буде потрібно провести санітарну обробку блудного кота. Необхідно буде вимити його з протівоблошним шампунем і дати з`їсти ліки від глистів. Але якщо ви живете в багатоповерховому будинку, неподалік від доріг або автотраси, то звичайно такий спосіб вам явно не підійде.

Як втихомирити кота препаратами



У кожному зоомагазині можна придбати велику кількість крапель або таблеток, які зможуть остудити вдачу і запал вихованця, але, правда, тільки лише на час. Всі лікарські препарати для особливо темпераментних кішок і котів поділяються на 2 групи: гормональні та заспокійливі.



Наприклад, до заспокійливих відносяться препарати «кіт Баюн» і «стоп-стрес». Дані краплі на основі лікарських трав`яних зборів обіцяють повне заспокоєння для вихованців. Вони несуть меншої шкоди, але менш ефективні, ніж гормональні препарати. Гормональні препарати: «гестренол», «Контрасекс», «стоп-інтим», «лібідомін», «секс-бар`єр» сильніші і продаються по окремості для «дівчаток» і «хлопчиків». Але цими препаратами краще не зловживати, оскільки гормональні складові включають в себе побічні дії - від порушення родової функції до найсерйозніших онкологічних захворювань.

Як втихомирити кота гормональним уколом

Даний спосіб обійдеться вам дорожче, ніж таблетками, але ваш вихованець, за обіцянками виробників, приблизно на 6 місяців втратить інтерес до зворотного підлозі. Гормональні уколи поділяються на ветеринарні і медичні. В принципі нічим особливим вони не розрізняються, хіба що тільки ціною. Але, на жаль не кожен ветеринар зможе порадити зробити подібну ін`єкцію, тому що він може бути чреватий побічними діями і ускладненнями. Більшість фахівців порекомендує вам стерилізацію.

Як втихомирити кота стерилізацією

  • З віку восьми місяців кішок і котів уже можна і потрібно стерилізувати, якщо звичайно в майбутньому, ви не збираєтеся займатися розведенням тварин. Варто відзначити, що не потрібно вірити міфу, ніби для того, щоб кішку стерилізувати, попередньо її необхідно хоча б раз пов`язати.
  • Стерилізовані кішки і коти менш агресивні, вони стають ласкавими і спокійними, і недарма операцію рекомендують для коригування поведінки, а коти, до речі, припиняють мітити свою територію. Але основне - стерилізація допоможе вирішити питання особистого життя кота назавжди. При кастрації, котам або перев`язують насінні канатики, або ж повністю видаляють яєчка. Дана операція досить проста, проводиться під загальним наркозом і відносно швидко. З кішками справа йде набагато складніше. При операції відбувається порожнинне оперативне втручання. Видаляються або самі яєчники, в разі якщо кішка ще не народжувала і молода, або ж повністю всі органи розмноження і матку. Другий варіант застосовується частіше для дорослих і вже народжували особин, щоб з`явилася можливість зниження ризику в подальшому, захворювань на рак або гнійних інфекцій.
  • Зазвичай кішкам виробляють невеликий розріз або на животі (операція на білій лінії), або ж на боці. На даний момент більшість ветеринарних клінік пропонує операцію саме з боковим надрізом, пояснюючи це тим, що догляд за твариною після операції мінімальний, і вихованець досить швидко зможе повернутися до повноцінного існування. Але все ж, висококваліфіковані ветеринари все ж не дають рекомендацій на подібний вид оперативного втручання, оскільки він вважається більш небезпечним і травматичним для органів черевної порожнини і вимагає від хірурга великого досвіду і майстерності.
  • У разі якщо ви працюєте, на день операції попросіть відгул, оскільки вихованцеві буде потрібна ваша турбота і увага протягом доби після операції як мінімум. Після того як до улюбленця повернеться свідомість, швидше за все він захоче кудись вирватися, застрибнути на висоту. Не дозволяйте йому стрибати і тим більше дуже багато рухатися. Варто врахувати, що після наркозу коти часто замерзають, тому краще укрийте його ковдрою або простирадлом і покладіть поруч грілку з теплою водою. І найголовніше - простежте, щоб кіт не почав розлизувала шов, який ви будете обробляти певними засобами, виписані ветеринаром. При потребі, якщо вихованець все одно буде намагатися облизувати хворе місце, одягніть на нього «елизаветинский нашийник», який можна придбати у ветеринарному магазині. У кішки шов буде більше, отже, хворіти він буде сильніше, і в зв`язку з цим, їй потрібно буде носити після операції попону, яку вдягнуть у ветеринарній клініці.
  • У перші 10 днів замініть наповнювач в котячому туалеті на звичайну газету, і для профілактики сечокам`яної хвороби, варто перевести вихованця на харчування для стерилізованих тварин.

Думаю, що тепер ви точно знаєте, як втихомирити березневого кота, і зробити це вам буде абсолютно не складно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!