» » » Як каструють котів?

Як каструють котів?

Як каструють котів?

Багато людей заводять собі кошеня. Але через деякий час цей пухнасте кошеня перетворюється на дорослого кота, і тут починаються проблеми: кіт мітить територію, починає голосно нявкати і постійно знаходиться в пошуку кішки. Щоб всього цього уникнути, можна каструвати кота.

кастрація котів

Багатьом цікаво дізнатися, як каструють котів. Їм, напевно, боляче? Може бути, трохи боляче вже після, як ніяк, а це операція і проводять її у ветеринарній клініці. Коту проводять надрізи в мошонці, після чого накладають спеціальні затиски на насіннєві канатики. І лише потім витягують насінники. Операцію по кастрації тварини проводять під анестезією, тварина не буде відчувати больових відчуттів під час операції. Кастрація, на думку ветеринарів, не завдає шкоди здоров`ю котів. Тривалість життя кастрованих котів виявляється більшою у порівнянні з їх побратимами, яким не проводили таку операцію.

Ви можете переглянути, як каструють котів - відео, щоб точно знати, як відбувається ця процедура, і що чекає вашого вихованця. Каструють котів зазвичай в вісім-десять місяців. Кастрацію потрібно проводити до в`язки кота, інакше навіть після кастрації він буде турбуватися, і шукати кішку. Іноді, кастрація, проведена дуже рано, може привести до порушення в здоров`ї, тому щодо часу кастрації вашого вихованця слід проконсультуватися з фахівцем. Це пов`язано з тим, що кожен кошеня розвивається по-різному. До операції ваш вихованець повинен бути обстежений у ветеринара. Завчасно слід провести лікування від паразитів і можливих інфекцій. Перед самою операцією кота слід викуповувати спеціальним шампунем. Перед операцією протягом 12 годин не давати їжу тварині.



Варто розібратися, як виглядає кастрований кіт? Кот після операції виглядає млявим, здається ледачим і незграбним. Загальний стан кота характеризується деякою слабкістю. Все це слід віднести до наслідків наркозу. Його не варто турбувати протягом декількох годин після операції. Коту потрібно деякий час, щоб прийти в себе. Вам слід приділити підвищену увагу догляду за котом, який піддався цій операції. Після операції кастрації кота слід стежити за раціоном свого вихованця, і ні в якому разі його НЕ перегодовувати. При вживанні великої кількості їжі, кіт може почати додавати у вазі, що спостерігається у деяких котів після операції кастрації.

Поведінка кастрованих котів

І все ж, як поводяться кастровані коти, яке їх поведінку? Після кастрації, коти миролюбні і доброзичливі. Коти перестають мітити територію і не прагнуть знайти кішку. Після операції у кастрованого кота повністю зберігається інстинкт мисливця. Він як і раніше буде ганятися за метеликами, і навіть може зловити мишу. Ваш кіт стане м`якше і ніжніше, буде чистим і здоровим. Кастровані коти не виявляють агресію, не перестають радіти життю і проявляти свою любов до вас.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!