» » » Каструвати чи кота?

Каструвати чи кота?

Заводячи кошеня багато, просто не знають про те, що він не завжди буде милим, пухнастим і забавним. Але коли він подорослішає, природа візьме своє, і кіт буде йти вночі шукати кішку, а так як квартира є його територією, то він буде її нещадно мітити. А такий запах, навряд чи сподобатися господарям і вони довго не терпітимуть таку поведінку, і рано чи пізно виникає питання про те, що можливо варто каструвати кота? Зачату більшість людей не мають навіть загального уявлення, про те, як проходить ця операція і які її наслідки для тварини? Тому відкладають кастрації на більш пізній термін, а тим часом ідеальним віком для її проведення є 9 місяців.

Особливості кастрації кота

Кастрація кота є планову операцію, в ході якої у котів видаляються статеві залози, і внаслідок чого у них припиняється репродуктивна функція і вироблення чоловічих статевих гормонів. Її можна провести в будь-якому віці, але оптимальний вік для її проведення - це початок статевої зрілості, а саме 9 місяців, коли кіт вже досить зміцнів, але ще не мав жодної злучки. Якщо ви не встигли каструвати його до цього періоду, то виникає питання чи можна каструвати кота в більш старшому віці, і як це може вплинути на його поведінку? Якщо каструвати кота в 9 місячному віці, то ви не дізнаєтеся, що таке мічення території і крики під вікном в нічний час. Але коли у кота вже були злучки 100% гарантію, того що він не буде мітити меблі і кути дати неможливо. Зате він не буде агресивним і поки світитиме кричати ночами, і йти в пошуках кішки. Багато господарів думають, що кастрація пов`язана з ризиком, але він не більше ніж ризик при видаленні зуба. Варто знати, що кастрація ставитися до категорії простих операцій і не зачіпає життєво важливих органів. А кастрований кіт живе набагато довше, доживаючи до солідного віку, і зберігаючи при цьому грайливий і веселий характер, також вони набагато рідше хворіють. Багато хто задається питанням, а чи можна самій каструвати кота? Самостійно таку операцію проводити не слід, оскільки вона вимагає стерильності, і її правильно зможе провести тільки ветеринар.

Догляд за котом



Слід зазначити, що кіт після кастрації особливого догляду не потребує. Потрібно буде підтримати його після наркозу, і оточити увагою і ласкою і стежити, щоб він не падав зі стільця або дивана. Щоб у кота згодом не було ожиріння і сечокам`яної хвороби, слід постійно стежити за його раціоном, а саме обмежити до мінімуму рибу, а також не перегодовувати його і стежити, щоб вихованець споживав більше рідини. Тепер ви знаєте, чи слід каструвати кота, в вашому випадку чи ні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!