» » » Як подружити котів?

Як подружити котів?

Як подружити котів?

Нерідко бувають випадки, коли сім`я, в якій живе кіт або кішка, змушена взяти на час кота у родичів або друзів, які вирушають у подорож, або домочадці просто бажають завести ще одне кошеня. У подібних ситуаціях виникає в першу чергу питання про те, як подружити котів між собою, щоб тварини не билися і комфортно почували себе разом.

Для початку потрібно дізнатися побільше про причини, здатних викликати агресивну поведінку у тварин при контакті один з одним. Швидше за все, доросла кішка, давно проживає в будинку, буде демонструвати новачкові, що ця територія належить тільки їй і що вона тут повноправна господиня. Це проявляється в загрозливих позах. Якщо одна з кішок відступить і не буде реагувати на загрози, немає сумнівів, що тварини уживуться.

Кішки можуть напасти і навіть побитися один з одним від страху. Зазвичай тварини з побоюванням ставляться до себе подібним, поки не вивчать їх гарненько.

Подружити котів: дії

Якщо ж ви вирішили завести ще одну кішку, потрібно для початку правильно познайомити вихованців. Ні в якому разі не можна кидати тварин одна на одну або зіштовхувати. Дайте кішкам придивитися, обнюхати один одного.

Якщо одна з кішок проявляє агресію, не можна намагатися заспокоїти її поглаживаниями, тому що в такому випадку тварина вирішить, що це заохочення такої поведінки. Якщо кішка початку шипіти, посварити її, спробуйте донести, що так робити не можна.



Якщо бійку уникнути не вдалося, то відмовлятися від ідеї завести вихованця не варто. Для початку фахівці рекомендують поселити кішок в одній кімнаті, але розділити периметр залізною сіткою. Це допоможе кішкам звикнути один до одного. Вони будуть бачити сусіда кожен день, відчувати запах, а при бажанні будуть приходити один до одного і спілкуватися. Головне - кішок потрібно кілька разів на день міняти місцями, їм це ніяк не зашкодить, а допоможе звикнути до того, що ця територія належить обом.

Ще одна особливість - необхідно поставити миски з їжею і водою поруч, з різних сторін сітки. Це в деякій мірі заспокоїть кішок, адже на ситий шлунок битися і воювати зовсім не хочеться.

Якщо одна з кішок все-таки проявляє агресію, необхідно її покарати. Ні в якому разі не можна застосовувати силу, давати шльопанці або клацати по носі. Краще злегка налякати тварину, наприклад, можна окропити водою з розпилювача або грюкнути в долоні.

Питання про те, як подружити котів, вирішиться набагато швидше, якщо додавати перших порах в їжу легке заспокійливе для тварин.

Коли ви помітите, що тварини стали ставитися один до одного доброзичливо, зачекайте кілька днів і прибирайте сітку. Поки у вас є можливість - спостерігайте за кішками, якщо виникає необхідність залишити кішок без нагляду, перший час краще ізолювати їх один від одного. Якщо за кілька тижнів ви не знайдете ознак агресії, то можна сміливо залишати домашніх тварин разом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!