» » » Як подружити собак?

Як подружити собак?

Як подружити собак?

Собаки сприймають будинок господаря як свою власність, і завжди будуть боротися з тими, хто на неї замах. Але іноді може трапитися так, що вам необхідно привести в будинок ще одну собаку або кішку. Для збереження нервів і запобігання великомасштабній війни потрібно буде вирішити проблему як подружити собак, тобто правильно їх познайомити один з одним.

Інструкція

  • Буде добре якщо собаки познайомляться на нейтральній території до того моменту, як вони будуть жити в одному будинку. Здорово буде, якщо вони зможуть пограти один з одним, так як гра веде до дружби.
  • Якщо такої можливості немає, то нова собака наводиться в будинок обережно. Можна зробити спробу познайомити тварин відразу. Це в тому випадку, коли обидві сторони не агресивні. Після знайомства дайте нової собаці прийти в себе і озирнутися.
  • Якщо у вашої собаки агресивна поведінка, тоді слід закрити її в іншій кімнаті і тільки після цього ввести нову собаку в будинок. Цим ви дасте вашому псові звикнути до нового запаху, а новому - озирнутися.
  • Потім за допомогою помічника можна спробувати познайомити тварин. Вам потрібно буде взяти за нашийник вашу собаку і ввести її в кімнату, де таким же чином помічник буде тримати нового пса. Собакам слід дати обнюхатися і не забувати їх при цьому хвалити. Якщо проходить все нормально, то можна поступово послаблювати страховку тварин за нашийники.
  • Якщо поведінка собак відносно один одного залишається агресивним, то потримаєте їх у різних кімнатах протягом декількох днів. За цей час вони звикнуть до чужого запаху і легше знайдуть контакт один з одним.
  • Якщо не допоможе і цей варіант, тоді дайте тваринам розібратися в проблемі самостійно. Як подружити собак в даному випадку? Для цього зведіть їх в одну кімнату, але будьте готові втрутитися в будь-яку хвилину. Собаки самі з`ясують хто буде головним без нанесення каліцтв один одному. Після цього однієї з них доведеться стати підпорядкованої в іншої.
  • У процесі «притирання характерів» між ними можливі конфліктні ситуації, які з часом сходять нанівець. Не забувайте, що в домі господарем є ви, тому всі сварки повинні припиняти суворим окриком.
  • Ласку розподіляйте рівномірно. Не забувайте свою собаку, якщо прасуєте приймальню. Інакше боротьба за вашу увагу може стати головною причиною конфліктних ситуацій.

Як подружити кішку з собакою

  • Якщо ви принесли в будинок кота, то в перші 3-4 дні слід тримати їх в різних кімнатах, щоб вони не бачили один одного, а тільки «чули запах» нового тваринного.
  • Годувати слід їх також в різних кімнатах. Так запах стороннього тваринного буде позитивно асоціюватися з їжею, що сприятиме привчання.
  • Через деякий час влаштуйте першу зустріч, перед якою надіньте на вашого пса нашийник. Якщо собака кинеться на кішку, тоді необхідно дати сувору команду «фу», а після неї різко рвонути поводок на себе. Однак не варто робити це занадто різко, щоб не скрутити шию собаці. Просто необхідно показати їй, що робити цього не можна.
  • Нехай деякий час тварини будуть один навпроти одного (на пристойній відстані). Якщо пес вже не злиться, погладьте і похваліть його, при цьому, не забуваючи рішуче присікати будь-яку агресивну спробу.
  • Собака буде ревнувати вас до кішці, якщо ви її погладите. Якщо пес «обурюється» - знову покарайте його, якщо спокійний - заохочуйте.
  • Деякий час по тому, підійдіть до кішці разом з собакою і постійте поруч з нею. Дозвольте псу обнюхати кішку. Після стабілізації ситуації будь-хто з домашніх повинен взяти кішку на руки, а після цього дати їй можливість прогулятися по кімнаті.
  • Собака при цьому повинна сидіти. Якщо вона встала з місця, тоді слід відвести її туди, де вона сиділа і дати сувору команду «сидіти».
  • Згодом пес повинен вгамуватися і перестати реагувати на кота. Перший час необхідно постійно контролювати їх спілкування і вчасно втручатися в конфлікт.




Помилково думати, що вирішити проблему, як подружити двох собак або кішку з собакою, можна тільки за допомогою покарань. У всьому повинна бути міра. Буде краще, якщо інше тварина викликатиме у вашого пса позитивні емоції - процес годування і хазяйська ласка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!