» » » Як привчити собаку до лотка?

Як привчити собаку до лотка?

Як привчити собаку до лотка?

Часто, взявши додому собаку, людина не замислюється, що це жива істота вимагатиме уваги, любові, буде заважати спати, а також може справляти нужду на килим. Що ж робити в останньому випадку, як привчити собаку до лотка, щоб не створювати проблем в квартирі.

Щеня і лоток

Для того, щоб привчити цуценя до лотка потрібен час. Це може зайняти до 2 тижнів і більше. Всі терміни дуже індивідуальні. Вони можуть скорочуватися в наступних випадках:

  • якщо мама цуценя ходила на лоток, адже всі цуценята наслідують,
  • якщо щеня був привчений до лотка раніше,
  • якщо в квартирі єдина тварина - щеня, тоді ні хто не буде відволікати від процесу привчання до лотка,
  • якщо є можливість взяти відпустку і присвятити цей час цуценяті.


Як привчити собаку до лоткубистрее, що потрібні для цього? Необхідно мати:

  • 3-4 лотка з невисокими бортиками,
  • смачне частування для заохочення дій собаки. Це можуть бути: сир, ковбаса, хлібці, то, що подобається собаці,
  • спреї «Антігадін» і «Антігризін».

Наступні етапи:

  • Необхідно визначити кімнату для цуценя, краще кухню, щоб вона закривалася. Прибрати зайве з кімнати, обробивши «Антігризін», щоб він не чого погриз. Поставити лотки поруч, щоб утворилася велика туалетна площа. Розташовувати лотки треба недалеко від лежанки. Цуценята ходять в туалет часто: зазвичай після сну пісяють, а після прийому їжі какають. Краще схопити це відразу, тоді процес привчання до лотка пройде швидше. Краще попередити, ніж хапати цуценя, коли він спорожняється.
  • Коли цуценя прокинеться, треба посадити його в лоток, сказавши «туалет», це формує у нього команду. Перший час щеня буде тікати, він просто поки не розуміє команду. Треба знову посадити його зі словами «туалет». Робити треба терпляче, без роздратування. Утримувати руками цуценя в лотку не слід, тому що це може викликати опір. Коли щеня зробить, то, що від нього просять, то його треба похвалити і дати шматочок смачного, не відходячи від лотка. Після декількох саджання цуценя на лоток, він вже не буде тікати, а слухняно сам йти до лотка, а потім з нетерпінням чекати ласощі.
  • Якщо щеня у інших господарів або заводчика собак ходив в лоток, то доведеться звикати до нового місця, для нього це нова обстановка, чужі люди. Його доведеться вчити заново ходити на лоток.
  • Якщо щеня почав справляти нужду не в лоток, можна крикнути різко «фу», хлопнути в долоні, потім схопити його і в лоток. Лаятися, в той час коли щеня в лотку, не можна. Коли процес випорожнення закінчиться, потрібно похвалити цуценя і дати ласощі. А потім мовчки витерти калюжку, залишену маленьким улюбленцем.
  • Поступово треба відучувати цуценя від ласощів, спочатку заохочувати через раз, потім через два, потім вже можна прибрати ласощі взагалі.

Собака і лоток



Навіть якщо собака була з притулку або для в`язки все одно доведеться привчати до лотку.Для цього потрібно взяти в магазині лоток з урахуванням розміру собаки, для псів - спеціальні лотки зі стовпчиком. Важливо, щоб лоток знаходився в одному месте.Как привчити собаку до лотка? У лоток можна покласти газети, збризнути сечею або куплені спеціально в магазині ароматизовані пелюшки. Для кобеля стовпчик теж треба збризнути сечею, краще сечею суки під час течкі.Собаку потрібно закрити в одній кімнаті і стежити за її поведінкою. При перших ознаках занепокоєння, потрібно собаку взяти за нашийник і підвести до лотка. Собака буде чинити опір, але запах може залучити і вона запам`ятати місце, де варто лоток. Якщо собака сходила в лоток, то потрібно похвалити і дати щось смачне для неї. Собака в лоток повинна ходити тільки за певних причин:

  • хвороба або пережила стрес, була перелякана,
  • не навчили справляти нужду на вулиці.

Собака і вулиця

Щоб собака спорожняється на вулиці, потрібно ганчірку змочену сечею покласти або повісити на подвір`ї на кущику. Собака, відчувши знайомий запах, спорожнити сечовий міхур і кишечник.

Вигулювати собаку необхідно в один і той же час, після годування, у неї виробиться рефлекс, і вона буде терпіти до прогулянки. Згодом господареві буде зрозуміло, якщо собака починає турбуватися і скиглити, значить, пора на вулицю, в туалет.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!