» » » Як відучити кішку гадити?

Як відучити кішку гадити?

Як відучити кішку гадити?

Всі ми, так чи інакше, відчуваємо якісь почуття до домашніх тварин. Комусь вони дуже подобаються, а деякі на дух не переносять. У будь-якому випадку ми маємо справу з тваринами, чия суть - це інстинкти і задоволення потреб. Сьогодні, дорогий читачу, ми поговоримо про те, як відучити кішку гадити. Ми думаємо, ви погодитеся, що продукти життєдіяльності тваринного на підлозі - це погане прикраса для інтер`єру. Давайте дізнаємося, як від цього позбутися. Отже:

Привчаємо кішку до лотка 



Нам здається не варто особливо говорити про те, що кішка є одним з найпоширеніших домашніх улюбленців поряд з собаками. Мало хто, однак, знають, що домашня кішка - це хижак. Згідно науковим дослідженням, кішка - це соціальна тварина, яке використовує широкий набір звуків для спілкування. Також між собою кішки передають інформацію до своїх достатків феромонів і рухів тіла.



Незважаючи на всі переваги цього домашньої тварини, існує і ряд недоліків. Один з них - це невміння тваринного спорожнити в відведених для цього господарем місцях. Природа не передбачила такий механізм у тварин, однак його можна створити самому. Як відучити кішку гадити:

  • Перш за все, потрібно зрозуміти причину того, чому ваш улюбленець відмовляється від лотка. Перша з них - це його молодий вік і недавню появу у вашій родині. Попросту кішка поки не знає, що у вашому будинку є відведений для сечовипускання і дефекації місце. Для того щоб привчити тварину до лотка, необхідно сформувати умовний рефлекс, який може носити як винагороджується характер, так і караючий. Перший з них - це отримання ласого шматочка після правильного використання лотка, другий - покарання, наприклад, "капцями по лобі" після того, як кішка вирішила свої життєві проблеми в кутку. Можна використовувати обидва прийому для найбільш швидкого формування потрібного поведінки.
  • Але що робити, коли ваш вихованець, справно відвідував "будинок невідомого архітектора" два роки поспіль, почав раптом ігнорувати сімейні канони? Перш за все, необхідно звернутися до ветеринарного лікаря, так як різні хвороби органів видільної системи змушують кішку уникати лотка. На обличчя формування того ж негативного умовного рефлексу. Лоток - біль.
  • Сам лоток може виступити в якості відразливого фактора. Перше - це розміри. Нормальний лоток повинен бути довшим кішки в півтора рази. Тільки так тварина зможе відчувати себе розкуто і вільно. Забезпечити вихованця відповідним лотком і Ви його відучити гадити. Різні різкі запахи можуть відлякати тварину. До таких запахів можна віднести хімічні засоби для чищення, запах сечі (може мати місце, якщо лоток давно не забирався), сильний запах матеріалу, з якого виконаний лоток (пластмаса). Не можна забувати про те, що кішки мають нюх, чутливість якого в 14 разів вище людського. Можна собі уявити наскільки тонко кішка відчуває неприємні запахи. Якщо в лоток ходить інша тварина, то, напевно, кішка відмовиться від використання того ж лотка. Не забувайте регулярно чистити і мити лоток, а також періодично міняти наповнювач. До речі, якщо ви досягнете того, що лоток перестане випускати запах сечі кішки, тоді тварина також відмовиться від правильного його використання. У нього просто пропаде асоціація з місцем випорожнення.
  • При будь-зміні в вашому домі, кішка втрачає орієнтацію. Саме з цим і пов`язане випорожнення поруч з новими предметами меблів, наприклад. Тварина просто мітить свою територію. Єдиний спосіб позбавлення від проблеми при сильній зміні обстановці, наприклад, при переїзді - це планомірна адаптація тваринного і зняття його порушення та занепокоєння. Багато радять протягом декількох тижнів протримати кішку в обмеженому просторі, наприклад, у ванній кімнаті. Її необхідно забезпечити всіма улюбленими іграшками і лотком. Виводити поїсти в інші кімнати, щоб сформувався позитивний рефлекс і поступове звикання до нової обстановки.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!