» » » Як приручити кошеня?

Як приручити кошеня?

Як приручити кошеня?

Варто з особливою ретельністю подумати над питанням появи в будинку маленького пухнастого грудочки і оцінити ступінь бажання і можливості його змісту. Як тільки кошеня переступить поріг вашого будинку, він стане повноправним мешканцем будинку та членом вашої родини, причому зі своїм характером і потребами. Тому як приручити кошеня, зробивши його вихованим домашнім вихованцем, вам потрібно подумати заздалегідь.

Перші дні вдома

Маленькі кошенята майже всі ласкаві, веселі і грайливі. Принісши малюка додому, необхідно якомога раніше встановити з ним контакт, заснований на довірі. Звикання до нової обстановки і новим людям - це стрес для дорослого кота, а тим більше для кошеняти. Ваш вихованець потребує вашої турботи і підвищеної уваги протягом усього періоду адаптації, яка триватиме близько 10 днів. З моменту появи слід привчати котика до заборонного слову - «не можна» або «фу», або якогось свого варіанту. Важливо, щоб слово і інтонація повторювалися одні й ті ж протягом усього періоду виховання. Тільки так кошеня навчиться зіставляти свої вчинки з вашою реакцією і, повірте, постарається не допускати вашого гніву.

Привчаємо кошеня до туалету



Важлива стадія у вихованні кошеня - привчання його до охайності. Щоб правильно вибрати тактику в такому складному процесі, як приручити кошеня до туалету, необхідно враховувати важливу обставину - присутність мами кошеня. Якщо кошеня жив з мамою, то, найімовірніше, проблем з прирученням до туалету у вас не буде. Кішка вже показала, як і куди потрібно робити свої справи. Вам тільки треба показати новий лоток і кілька разів простежити, щоб все було зроблено саме туди. Дещо гірше йтимуть справи, якщо кошеня не бачив приклад мами-кішки. Запасіться терпінням і пам`ятайте, що котика бити ні в якому разі не можна. Дочекайтеся, коли малюк зробить калюжку, умочіть в неї шматочок газети і покладіть його в лоток. Лоток поставте поруч з «місцем злочину» і висаджуйте вихованця при перших ознаках занепокоєння. Коли кошеня звикне робити свої справи в лоток, поступово наведіть його в те місце, де він буде стояти завжди. Рухати лоток слід так, щоб кошеня ніколи не втрачав його з поля зору. І не забувайте хвалити і пригощати маленькими ласими шматочками для заохочення.

Відмова кошеня відвідувати лоток

В теорії не так складно зрозуміти, як приручити кошеня до лотка, але на практиці буває важко проявити терпіння, особливо в тих випадках, коли кошеня навчився ходити в свій лоток, але через якийсь час став повністю його ігнорувати. Така поведінка може бути викликано зміною котячого наповнювача або різкої перестановкою лотка в інше місце. Також причиною може бути недостатня чистота лотка, адже нюх у кішки краще вашого в кілька разів. Крім того, причини поганої поведінки можуть бути і чисто психологічні. Нова обстановка, ремонт, тривалий шум, неувага або підвищена увага (наприклад, з боку дітей), вимушене тривале самотність - це далеко не повний список причин стресового поведінки тварини. Проявіть поблажливість, не лайте і тим більше не бийте кошеня. Постарайтеся зрозуміти причину поведінки вихованця і усунути її. Тоді все швидко встане на свої місця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!