» » » Як приручити кішку?

Як приручити кішку?

Як приручити кішку?

Чи дивилися Ви коли-небудь мультфільм "Кіт, який гуляв сам по собі" - історію про те, як в далекі первісні часи люди приручали домашніх тварин-собаку, корову, коня ...? У цьому мультфільмі один персонаж заслужив собі дах, тепло і їжу на віки віків хитрістю, не вірячи при цьому людям. Звичайно, це був кіт, який гуляв сам по собі. Дійсно, вважається, що коти менш прив`язані до людини, ніж ті ж собаки. І якщо придивитися до взаємин кішок і людей, можна помітити, що часто це більше схоже на те, що кішка приручила людини, не докладаючи ніяких зусиль. Уміють ці вусаті і пухнасті розтопити серце! Але все ж і ми накопичили чималий досвід і знаємо, як приручити кішку, зробити її ніжною.

Приручаємо кошеня

Найчастіше ми беремо до себе кошеня, грайливого, кусачего і дряпає, а ще не вміє ходити в туалет. Багато що тепер залежить від того, що Ви будете йому дозволяти, а що-ні, скільки уваги будете йому приділяти. Щоб позбавити себе від зайвих подряпин, на час ігор запасіться іграшками. Це можуть бути звичайні м`які іграшки (яких Вам не шкода віддати на поталу) або придбані в зоомагазині. А ось коли Ви бачите, що кошеня втомився, став сонним - беріть до себе на коліна, гладьте, чешіть. Ваш кошеня полюбить спати на руках! Але не приручати насильно, інакше викличете зворотну реакцію! Ласка, приємна інтонація і терпіння, врешті-решт, хороші помічники в тому, як приручити кішку до рук.

Якщо Ви будете вкладатися спати і брати з собою Вашого вихованця - він відповість тим, що стане постійним "сторожем" Ваших снів. Але спочатку подумайте, чи точно Ви хочете такого ручного кота - чи не буде це в подальшому доставляти Вам незручності, адже відучити його від рук буде нелегко. Знаєте, навіть якщо на Вашому ліжку досить вільного місця, коти люблять укладатися на ноги. А деякі, знаю з власного досвіду, обожнюють спати на шиї, що не дуже-то комфортно для володаря цієї самої шиї, якщо тільки Вам не потрібно своєрідний теплий "компрес". Зате ручні кішки так приємно муркочуть, це часто заспокоює і лише іноді-не дає заснути.



Шлях до серця пролягає через шлунок не тільки у чоловіків, а й у братів наших менших. Не секрет, що Ви станете для кішки хорошим другом, якщо будете її смачно годувати, ласкаво з нею розмовляти. Наповніть її миску їжею і погладьте. Як можна не полюбити свого годувальника?

котячий туалет

Якщо Ви стурбовані тим, як привчити кішку до лотка, для початку правильно поставте кошкин туалет (бажано в кутку), нарвіть папір, а ще краще - використовуйте наповнювач (він набагато зручніше в застосуванні). А тепер -глядіте в обидва! Перший час кошеняті знадобиться спостережна нянька. Інакше після повернення додому Ви виявите тут і там сліди котячого туалету або не знайдете нічого, а це означає, що Ваш пустун знайшов приховане містечко. В ідеалі класти кошеня в лоток після їжі і після сну і кожен раз, коли Ви помічаєте, що він став неспокійним, щось шукати. Чим частіше у кошеняти виходить сходити в свій лоток, тим краще він звикає і запам`ятовує свій туалет. Звичайно, не всі кошенята такі тямущі, а Ви в відповідальності за того, кого приручили, так що, терпіння, дорогі друзі! Ні в якому разі не карайте суворо кошеня за те, що він сходив в іншому місці. Ми часто застосовуємо метод батога - тикаємо провинився кота в місце злочину. Я і сама користувалася цим методом-але кошенята чомусь вперто наполягали на своєму. Ви повинні знати, що є серед котів досить злопам`ятні, які після такого тикання мордочкою починають дужче вередувати і "пакостити". Так, часто в помсту коти можуть влаштувати туалет прямо в черевику, тапки і.т.д. Тому досвідчені господині кішок пропонують інший, куди більш дієвий спосіб: зібрати твір кота в совок і перекласти його в лоток. Туалет є туалет, і пахнути він повинен як котячий!

Привчаємо до унітазу



Не раз ми чули історії про те, що вдавалося привчити кішку до унітазу! Господарі таких розумниць, звичайно, не натішаться: ні зайвої прибирання, ні неприємного запаху! Але ж це зовсім не диво! Існує конкретна дієва інструкція, яка навчить кішку користуватися унітазом по-людськи. Все просто: Вам потрібно буде поступово, буквально сантиметр за сантиметром ставити котячий туалет все вище і вище, поки він не досягне рівня унітазу. Щоразу потрібно дати якийсь час Вашого улюбленця звикнути до нової висоті його туалету. Останній етап - поставити лоток на унітаз. Коли кіт звикне справляти нужду таким чином, можна буде і зовсім прибрати лоток з унітазу. Таке тренування, як правило, спрацьовує добре!

Ручна дика кішка

Ми поговорили з Вами про кошенят, але є й ті, хто підбирають кішку "з вулиці" і тут постає питання, як приручити дику кішку або вже дорослого звіра. У нашій родині 2 рази були такі дикі кішечки. Звичайно, перший час вони підозрілі, недовірливі і полохливі. Як приручити дорослу кішку? Не потрібно чекати, що вони відразу стануть заплигувати до вас на руки. У цій ситуації діють все ті ж правила - ласкаве звернення, терпіння, добре слово. Ваше тепле ставлення, турботу кішка обов`язково відчує, подружиться з Вами, стане довіряти!

А ось з туалетом в даному випадку справа йде трохи інакше - адже у дорослої кішки вже сформувалася звичка, і якщо вона звикла ходити по своїх справах на вулицю, перевчити її буде дуже складно. Нам довелося змиритися з тим, що кішка ходить на вулицю, благо, перший поверх і двір обгороджений. А так можна запастися спеціальним повідком для кішок і виводити гуляти.

І наостанок: кішку, без сумніву, можна привчити до лотка і унітазу, можна зробити лагідніше. Але не вимагайте від кожної кішки телячої ніжності, не всі кішки однаково ручні і не у всіх кішок ласкавість в крові. Є незалежні, норовливі недоторки. І тут Вам залишається набратися терпіння, а поки милуватися Вашим гордим вихованцем!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!