» » » Як доглядати за кішкою?

Як доглядати за кішкою?

Як доглядати за кішкою?

У вашому будинку з`явилося маленьке диво - кошеня. Тепер він стане вашим другом і невід`ємною частиною сім`ї. Вам слід зрозуміти, що цей клубок вовни зовсім іграшковий, а справжній. У перші дні йому буде складно перебувати в невідомій обстановці, він може сумувати, шукати маму, своїх сестричок і братів. Тому будьте уважнішими до нового суті, як в перші дні, так і в наступні.

Як правильно доглядати за кішкою

  1. Ласкаве звернення. Не потрібно кричати на кішку, не можна її лякати або бити. Все, що б ви не сказали їй, залишиться незрозумілим. Вона просто затаїть страх і образу, але ви не досягнете того, чого хочете.
  2. Туалет. Найчастіші проблеми пов`язані з котячим туалетом. Пам`ятайте, коти дуже охайні і для того, щоб вони ходили в туалет на належний для цього місце, потрібно завжди тримати це місце в повному порядку. Туалет повинен бути вимитим, а його наповнити чистим. Покажіть своєму вихованцеві цей туалет і не впадайте у відчай, якщо він спершу не буде в нього ходити. Запасіться терпінням. У жодному разі, не тикайте кошеня мордочкою в калюжу, що не хапайте його за шкірку і не кидайте в туалет з криками, він не зможе зрозуміти вас правильно, а навпаки злякається і буде завжди обходити свій туалет стороною.
  3. Хвороби. Навіть якщо ви добре знаєте, як доглядати за домашніми кішками, не беріться за лікування самостійно. Хвору кішку не вилікувати людськими медикаментами, підібраними на ваш розсуд. Вибирає ліки тільки ветеринар, а тому, якщо помітите дивну поведінку у тварини, то відразу несіть його до ветеринарної клініки.
  4. Живлення. Маленький кошеня, якого відірвали від материнських грудей, може зазнавати труднощів з травленням протягом декількох днів. Магазінское молоко кошенята найчастіше погано переносять, тому годуєте його сиром і іншими кисломолочними продуктами. Всі порції робіть маленькими, так як шлунок вашого нового друга поки ще занадто крихітний.

Не годуйте кішку однієї тільки рибою, складайте її раціон з таких продуктів:

  • Фарш без спецій і солі, яловиче або теляче м`ясо,
  • Зварене некруто або сире яйце один раз в тиждень,
  • Будь-які каші, крім геркулесу,
  • Сирі та варені овочі, які подаються з м`ясом.
  • Кисломолочні продукти,
  • Свіжа кип`ячена вода.

Як доглядати за вагітною кішкою

Скільки триватиме котяча вагітність до сих пір точно невідомо. Термін становить приблизно 9 тижнів і збільшується, якщо кошенята довгошерсті.

У перший місяць ви навряд чи зможете зрозуміти, чи вагітна ваша кішка, так як вона просто додасть у вазі. Але бувають і ті, яких мучить ранкова блювота. Вже до 35-го дня починає збільшуватися живіт.

Кілька слушних порад

  • Не робіть вагітної кішечці ніяких щеплень, не давайте їй протиглистні препарати, це все погано позначиться на здоров`ї мами і кошенят.
  • Спочатку збільште кількість їжі на 10%, через три тижні - в два рази, а ось вже починаючи з сьомого тижня, раціон слід зменшувати.
  • Чи не перегодовуйте кішку, а правильно збалансуйте її харчування, щоб їй вистачало всіх необхідних мінеральних речовин, вітамінів, білків і мікроелементів.
  • Делите щоденне харчування на 3-5 прийомів. Ви можете використовувати готові корми для вагітних кішок, тільки дивіться, щоб вони були преміум класу.
  • Якщо у кішки почнуться запори, то давайте їй трохи рослинного масла. Це можуть бути консерви з риби з маслом.
  • Слідкуйте за тим, щоб майбутня мама поменше стрибала з висоти, адже в період виношування вона стає не такою спритною, як зазвичай.
  • За всіх питаннях консультуйтеся з фахівцем, він допоможе підібрати для неї правильний раціон і призначити потрібний догляд.

Як доглядати за британською кішкою



Британські кішки зазвичай володіють не тільки зовнішньою красою, а й міцним здоров`ям. Для неї дуже важливі щеплення, що захищають від різних хвороб.

Перше, що потрібно

  • Лоточок для туалету,
  • Миска для їжі,
  • Спальне місце.

живлення

Правильно збалансуйте раціон британця. Не годуйте його тим же, що їсте самі. Йому не можна їсти молоко, сосиски, ковбасу і т.д. Давайте краще кефір, перепелині яйця, нежирний сир.

Як доглядати за перської кішкою

Перські кішки мають дуже красивою довгою шерстю, яка вимагає вашої особливої уваги. Якщо ви вирішили привести перса до себе в будинок, то повинні знати, як його розчісувати і чим його розчісувати.

Як доглядати за шерстю кішки

  1. Купання. Кожні 2-4 тижні купайте перську кішку. Особливо цю процедуру слід проробляти, коли вона починає линяти.

    Якщо ви кастрували кота, то купання слід проводити частіше, щоб позбутися від виділень сальних залоз.

    Використовуйте для свого котика дитячий шампунь, або дорослий, але тільки не 2 в 1. Ще краще користуватися спеціальним шампунем для котів від нашого або американського виробника.

    Кожне купання повинно закінчуватися ретельним полосканням вовни. Повністю змивайте шампунь теплою водою. Потім загорніть вихованця в рушник і промокніть шерсть, щоб видалити вологу.

    Слідкуйте за тим, щоб після кожного купання, тварина ще мінімум 8 годин перебувало в теплому приміщенні без протягів.

  2. Розчісування. Перед тим, як приступити до сушіння, шерсть потрібно гарненько розчесати. Розчісуйте кішку у напрямку росту волосся. Продовжуйте розчісувати під час сушіння.

    Щоб шерсть вашого перса завжди блищала красою і здоров`ям, вам необхідно придбати спеціальний антистатик для тварин з довгою шерстю, щоб знімати статичну електрику вовни. Вони легкі у використанні: просто обприсніть відстані 15-20 см від шерсті, і це невеличку хмарку позбавить вашу кішку від скачувань і наелектризованої вовни.

Тепер ви знаєте загальні правила, як доглядати за кішкою. Здоров`я вам і вашим вихованцям!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!