» » » Куди віддати кішку?

Куди віддати кішку?

Куди віддати кішку?

Тварини завжди привносять тепло і затишок в наші будинки. Але трапляються ситуації, коли господарям з тих чи інших причин доводиться прощатися з улюбленими вихованцями. І тоді перед багатьма постає питання: що робити з твариною? Дбайливий і добра людина обов`язково замислиться про це, адже домашній звір звикає до будинку, в якому живе, і до своїх господарів. Зміна місця проживання, при цьому розставання з господарем - це справжній стрес для вихованця, тому якщо Ви все ж твердо вирішили підшукати для нього нове місце, не пошкодуйте часу і сил на його пошуки.

Досить часто люди шукають нових господарів для своїх кішок. Давайте обговоримо варіанти того, куди віддати кішку.

Родичі і друзі

Якщо вибирати нового господаря для кішки, то кращий варіант - запропонувати вихованця своїм батькам, близьким родичам або друзям. По-перше, з цими людьми Ви довго знайомі, і якщо серед них є добра людина, люблячий тварин, який погодиться прийняти кішку в свою сім`ю, Ви будете спокійні за долю звірка. Придивіться уважніше до близьких людей. Можливо, хтось самотній або давно мріє про домашню тваринку? Якщо знайдете таку людину, то не тільки добре влаштуєте кішку, а й доставите радість її новому власникові. До того ж, ще один плюс - Ви зможете відвідувати свою кішечку, і тоді самі не будете сильно сумувати за нею, і вона не буде страждати без Вас.

Пошук через оголошення



Роздумуючи про те, куди подіти кішку, багато хто вирішує писати оголошення. Це хороший, але ризикований варіант. Хороший він, тому що оголошення читають багато людей, тому шанс швидко знайти нового господаря зростає. Поганий, тому що Ви можете віддати свого звірка зовсім незнайомій людині, яка на вигляд може здатися гарним, а насправді виявиться жорстоким і байдужим по відношенню до тварини. Також можна потрапити на перекупників тварин. Хіба Ви хочете такої долі для свого вихованця?

Але все ж якщо бути уважним в пошуках того, куди віддати кішку, можна знайти хорошу людину, яка стане хорошим другом для Вашого вихованця. Що для цього потрібно? Для початку зробіть декілька різних і хороших фотографій кішки. Виберіть з них 1-2 кращих, які помістіть в оголошенні. Потім складіть текст оголошення, в якому вкажіть, що шукайте хорошого господаря для своєї кішки, вкажіть гідності Вашого вихованця (брехати не треба, пишіть правду), а в кінці - свої контакти. Поряд з текстом розташуйте фото і роздрукуйте кілька оголошень, які розвісьте в людних місцях.



Коли Вам почнуть дзвонити, домовляйтеся про особисту зустріч з кожним. Ви повинні побачити претендентів, поговорити з ними, зрозуміти, чи може хто-небудь з них стати хорошим господарем для кішки. Придивіться до зовнішнього вигляду людини: краще вибрати акуратного і охайного людини, ніж з брудним волоссям в несвіжої одязі. Адже як людина ставиться до себе, так він і буде ставитися до кішки. Поспостерігайте, як людина з Вами розмовляє. Краще, якщо він привітний, відкритий і доброзичливий. Якщо він грубий, нервовий, різкий, дратівливий, постійно смикає дрібні предмети, то краще пошукати нового господаря. Обов`язково розпитайте людини про наступне:

  • Чому він хоче стати господарем Вашої кішки?
  • Чи є / були у нього домашні тварини? Якщо є, то як вони живуть (в яких умовах), які за характером, чи зможуть вони уживатися з Вашої кішкою? Якщо були, то де вони зараз і чому?
  • Якщо у кішки є особливості і недоліки, треба сказати про це і запитати, чи готова людина миритися зі слабкостями вихованця.
  • В яких умовах буде міститися кішка - добре чи, затишно, зручно чи буде їй в новому будинку?
  • Як новий господар готовий піклуватися про кішку? Часто він буває вдома (якщо рідко, то кішка буде дуже сумувати), чи бувають у нього відрядження, якщо так, то наскільки тривалі (важливо з`ясувати, хто і як буде доглядати за кішкою в цей час).
  • Чи є у людини або у членів його сім`ї алергія на кішок?

Звичайно, Вам можуть збрехати, а тому буде дуже добре, якщо для розмови Ви приїдете до потенційного господаря додому, зможете все розглянути своїми очима і оцінити. У будь-якому випадку, не віддавайте свого вихованця кому попало, поставтеся відповідально до пошуку господаря.

можливості Інтернету

По суті, пошук господаря за допомогою Інтернету небагато чим відрізняється від пошуку по оголошеннях, просто можливостей швидше знайти хорошого господаря більше. Ви можете зробити оголошення в різних соціальних мережах і на форумах, можете також знайти спеціальні сайти, створені для розміщення оголошень про пошук нових господарів для тварин. Коли з`являться бажаючі поселити кішку, обговоріть з ними всі моменти, описані в попередньому пункті, і вибирайте найбільш відповідну людину.

Притулки для тварин

Притулок для тварин - не найкращий варіант того, куди віддати кішку. Це те ж саме, що віддати дитину в дитячий будинок. Тварин там багато, тому уваги і ласки всім тваринкам не вистачає. Крім того, невідомо, як будуть звертатися з Вашої кішкою в притулку, чи зможе вона ужитися з іншими тваринами, подружитися з ким-небудь. Люди пишуть про те, що тварини в притулках містяться не в дуже хороших умовах: їх недостатньо якісно і повноцінно годують, хворі тварини живуть поруч зі здоровими і т.д. Також пам`ятайте, що зміст тварини в притулку коштує грошей. Якщо ж Ви вирішили вибрати саме цей варіант, то не пошкодуйте часу на пошук і відвідування притулків для тварин. Зберіть якомога більше інформації про різні притулках, подивіться, як і в яких умовах утримуються тварини, і вибирайте кращий. Шукати притулки можна через Інтернет та місцеві ЗМІ.

І все ж, перш ніж шукати, куди віддати кішку, ще раз добре подумайте, чи варто це робити. Якщо проблема в тому, що кішка паскудить або погано поводиться, спробуйте її перевиховати. Якщо проблема з житлом, віддайте її на час, поки не все не владнається, не відмовляйтеся назавжди від вихованця. Адже кішки дуже сильно прив`язані до своїх господарів, сумують за ним, чекають вечорами з роботи, це вірні й віддані звірята. Хтозна, може, і Ви пошкодуєте потім, що віддали кішку іншій людині?



Увага, тільки СЬОГОДНІ!