» » » Як знайти кішку?

Як знайти кішку?

Як знайти кішку?

Втрата домашнього вихованця - завжди проблема для його власників. Брати наші менші стають буквально членами сім`ї. Вони радують, їх люблять, але і проблем з ними буває чимало. Що, наприклад, робити, якщо тварина втекла? Як знайти загублену кішку?

Які бувають коти

Слід усвідомити, що коти - тварини з незалежним характером. Або принаймні роблять вигляд, що не потребують нашої уваги. Але насправді ці зверхники стають абсолютно безпорадними, потрапляючи в незнайому обстановку.

Домашні коти бувають, якщо так можна висловитися, двох видів. Одні - постійно перебувають вдома, а на що пролітають пташок милуються тільки з вікна. Інші - істоти більш самостійні. Вони живуть в квартирах, користуються усіма благами цивілізації, але дозволяють собі деякі вільності. Тобто ці коти виходять прогулятися, але незмінно повертаються додому.

Як губляться коти самостійні

Відповідно до цієї класифікації і втрата кішок відбувається по-різному. Друга категорія не боїться вулиці, прекрасно знає дорогу додому. І якщо таке тварина в черговий раз не повернулося - значить, сталося щось дійсно серйозне.

Щоб зрозуміти, де знайти кішку самостійну, потрібно уявити, що могло статися. Найгірший варіант - потрапила під машину. Тоді варто пошукати на дорогах і узбіччях. Друге - зіткнення з вуличними котами, які завжди завзято охороняють свою територію. В цьому випадку тварина могла бути поранено, і значить, лежить в якомусь затишному місці.

Як знайти кішку, якщо трапилося таке? Потрібно обстежити найближчі під`їзди, підворіття, підвали, горища. Можна расппросіть двірників, сусідів.

Є, правда, варіант, більш сприятливий, але для господарів мало втішний. Ваш вихованець просто міг зустріти свою долю, і не захотів з нею розлучатися.

Етапи пошуку кота домашнього



Абсолютно домашній кіт може потрапити на вулицю випадково - вибігти у відчинені двері, вивалитися з вікна, з балкона. Для незвичного до незнайомої обстановки тваринного цього може стати серйозним стресом.

Як знайти зниклу кішку, якщо вона ніколи не покидала будинок? Початкові дії будуть аналогічні попередньому випадку - пошуки в окрузі, опитування «свідків». Неоціненну допомогу можуть надати всезнаючі бабусі, а також власники собак (вони проводять на вулиці багато часу).

Домашній кіт боїться вулиці, тому найчастіше забивається в затишні місця, з яких і слід починати. Причому найкраще це робити у вечірній час, коли кішку не так лякають денні шуми і яскраве світло.

Якщо пошуки не принесли результатів - напишіть і розвісьте оголошення. Текст приблизно такий: «Допоможіть знайти кішку». А далі повідомте її прикмети (можна з фото) і ваші контакти. На деяких сайтах в інтернеті є розділ, присвячений зникнення тварин.

Не впадайте у відчай, якщо пошуки не увінчалися успіхом. Є маса випадків, коли тварини поверталися самі через кілька днів, а іноді і місяців.

Ваша любов і завзятість повинні привести до позитивного результату. А ось після щасливого возз`єднання сім`ї кішку необхідно показати ветеринару, навіть якщо немає видимих пошкоджень.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!