» » » Як вибрати кішку?

Як вибрати кішку?

Як вибрати кішку?

Ви підгодовуєте всіх дворових кішок, розчулюєтеся численними «котячими» роликами в Інтернеті і збираєте календарики з гламурними зображеннями милих пухнастиків? Діагноз зрозумілий - ви справжній кошатнік! І, якщо одного разу ви вирішили, що досить вже захоплюватися чужими кішками, пора обзавестися власним «коте», наші поради обов`язково допоможуть вам у цій благородній справі.

Перш, ніж зважитися на такий відповідальний крок, слід кілька разів все гарненько обміркувати. Вкрай безвідповідально з вашого боку буде спочатку завести тварину, і тільки потім зрозуміти, що робити це, з яких-небудь причин, вам не слід було. Якщо у вас і ваших домочадців немає алергії на котячу шерсть, ви матеріально забезпечені і здатні прогодувати тварину, забезпечити йому належний догляд і заздалегідь готові змиритися з подряпаній меблями і зіпсованими шпалерами, тоді можна від слів переходити до справи.

Як вибрати кішку правильно



Коли принципове рішення вже прийнято, саме час визначитися з бюджетом, від якого безпосередньо залежить рішення яку кішку вибрати - породисту чи ні. Відповідно до того, яку суму ви можете собі дозволити витратити на покупку кошеняти, вирішуйте, де будете його купувати. Тут можливі кілька варіантів:

  • Якщо матеріальні питання вас не обтяжують і кішка для вас така ж статусна річ, як лімузин або швейцарський годинник, придбайте кошеня в елітному спеціалізованому розсаднику. У дорогих розплідниках купують кошенят також ті люди, які в подальшому планують займатися племінним розведенням кішок, брати участь у всіляких виставках, отримувати призи та нагороди. У цьому випадку наявність родоводу з великим переліком іменитих предків дійсно необхідно. Плюси придбання кошеня в розпліднику: тварина породисте, зі всіма документами, гарантовано здорове і прищеплене. Мінус - дорожнеча.
  • Якщо вам потрібен кошеня «для душі», загальний домашній улюбленець, відданий пухнастий друг, то купіть кошеня по оголошенню в газеті або зоомагазині. Такі кошенята відповідають загальним ознаками сподобалася вам породи, виховані, здорові, але значно дешевше племінних.
  • Малобюджетний варіант: взяти кошеня у знайомих або придбати за символічну плату у жалісливий бабусі в переході метро. Плюси - кошеня отримуєте даром. Мінуси - ніяких гарантій.

Яку породу кішок вибрати

Якщо малобюджетний варіант для вас категорично неприйнятний і ви вирішили купити хоча б не дорогу, але все-таки породисту кішку, необхідно вирішити на який саме породі зупинити свій вибір. Можливо наші поради, як вибрати породу кішки будуть вам чимось корисні.



Для людей самотніх, малообщітельних, а також пенсіонерів більшу частину свого часу проводять вдома, чудово підійдуть чарівні перські кішки. Вони спокійні, іноді навіть кілька флегматичні, люблять ласку, можуть годинами сидіти на колінах у коханої господині або спати поруч на улюбленій подушці. Маленькі сибарити віддані одному господареві, образливі, не люблять великих компаній і гучних дитячих ігор. Недолік їх змісту всього лише один - їх прекрасна довга шерсть потребує щоденного розчісування спеціальною щіткою. Якщо у вас немає на це часу, зверніть свою увагу на сіамських котів, позбавлених такого недоліку. Вони теж дуже прив`язуються до однієї людини, а догляд за їх короткою шерстю дуже простий.

У велике гучне сімейство ідеально впишеться британська кішка. Весела, цікава, товариська, зі стійкою психікою британська кішка дуже швидко стане загальною улюбленицею. Британці дуже розумні і врівноважені, немає ніяких складнощів в їх утриманні - практично ідеальна порода для утримання в міській квартирі. Коли ви визначилися з породою, залишилося тільки вирішити якої статі буде ваш кошеня.

Кот або кішка: кого вибрати

Коти більші і красиві, всі ознаки породи у них виражені яскравіше, ніж у кішок. У той же час вони більш незалежні, некастровані коти схильні до бродяжництва, люблять співати ночами «серенади» і мітять кути в квартирі. Втім, від цих проблем можна легко позбутися, якщо вчасно каструвати тварину. Кішки більш ласкаві й прихилисті і, якщо ви не проти повозитися з кошенятами, зупиніть свій вибір на кішечці. Вибір тепер за вами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!