» » » Скільки повинен важити кошеня?

Скільки повинен важити кошеня?

Скільки повинен важити кошеня?

Домашня тварина - це перш за все відповідальність. Тому необхідно ретельно стежити за харчуванням і розвитком вихованця з самого його народження або появи в будинку.

У цій статті ми розповімо - скільки повинен важити кошеня.

Вага кошеня по місяцях

1 місяць

Вага новонародженого кошеняти становить в середньому сто грамів. Після народження тварина багато спить і п`є материнське молоко. Тому в добу кошеня може набрати до п`ятнадцяти грамів. До кінця місяця вихованець повинен важити не менше п`ятисот грамів.

2 місяці

Зазвичай з другого місяця в раціон кошеняти входить не тільки материнське молоко, а й різного виду прикорм. У зв`язку з тим, що тварині потрібен час для пристосування до нового режиму харчування, може спостерігатися уповільнення в зростанні. Крім того, в цей період вихованець починає витрачати більше енергії, що пов`язано з підвищенням активності. Вага здорового кошеня в два місяці становить один-півтора кілограма.

3 місяці

Починаючи з третього місяця вихованець починає стрімко набирати вагу. Органи травлення до цього часу вже пристосувалися до різноманітної їжі.

Слід мати на увазі, що самці будуть більший і потужніший, ніж самки. Для того щоб організм кошеня продовжував розвиватися, необхідно приділяти увагу правильному харчуванню. Кошеняті потрібно давати різні вітаміни (A, B, C, D, E, K), а їжа повинна містити такі елементи, як кальцій і фтор.



Зазвичай в три місяці кошеня важить близько двох кілограмів.

4 місяці

Найчастіше саме в цьому віці вихованець потрапляє до нових господарів. У зв`язку з цим організм тварини може випробувати стрес, що призведе до зниження апетиту і втрати у вазі.

Однак через кілька днів стан кошеняти нормалізується. Вага до кінця місяця повинен становити два з половиною - три з половиною кілограми.

5-6 місяців

У цей період змінюється режим харчування: порція стає більше, однак частота прийому їжі знижується.

До напівроку розвиток тваринного припиняється. Нормальна вага кошеня вважається не більше п`яти кілограмів.

Можливо, вам буде цікава стаття Скільки важить кішка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!