» » » Що коти роблять вночі?

Що коти роблять вночі?

Що коти роблять вночі?

На сьогоднішній день багато людей тримає у себе вдома тварин, і найчастіше це коти. Кожен, у кого є кіт (або був колись), прекрасно знає, наскільки іноді суперечливими можуть бути ці тварини. Головна особливість будь-якого кота - це любов до довгого сну. Ось тільки проблема в тому, що ваш пухнастий улюбленець вважає за краще спати вдень. А ось коли спати хочете ви, він миттєво стає справжнім хижаком, який хоче полювати на невидимих мишей. Ви, природно, вночі краще спати, а не слухати звуки, які видає кіт під час своїх пробіжок і гальмування по лінолеуму. Так що ж робити, якщо кіт не спить ночами і тим самим заважає відпочивати вам? І що взагалі роблять коти вночі?

Домашній мисливець

Всім відомий той факт, що кішка - це одомашнений хижак, так що немає нічого дивного в тому, що іноді в вашому пухнастому улюбленця прокидається мисливець. Треба сказати, що саме вночі кішки і активізуються, при цьому не важливо, маленькі вони чи великі. Хоча активність тваринного безпосередньо залежить і від віку вашого улюбленця: молоді рухаються набагато частіше і активніше, а ось ті, хто постарше, вважають за краще спати побільше. Також багато значить і порода вашого кота або кішки. Наприклад, перські кішки вважають за краще лежати на дивані, і побачити їх бігаючими по квартирі можна вкрай рідко. А ось якщо абіссінський кіт вночі не дає спати, то в цьому немає нічого дивного, адже особини цієї породи приходять в захват від рухливих ігор і будь-яких розваг.

Якщо ви хочете вночі відпочивати, а не спати разом з вашим вихованцем, то вам потрібно зробити кілька нескладних кроків. В першу чергу, вам потрібно знати, що коти роблять вночі. Відповідь на це питання ви отримали ще на початку статті: вони полюють. Тому, щоб кіт не носився вночі, відучувати його потрібно виходячи з того, що він - мисливець.



Якщо кішка не спить вночі, почніть з того, що спробуйте активні ігри перед сном тварини. Якщо кіт буде досить активним під час гри і вихлюпне всю зайву енергію, ви можете не турбуватися про своє нічному сні. Для того щоб розважити свого вихованця, ви можете використовувати мотузочки, заводних мишок або м`ячики. Таким простим способом ви без проблем «вичавите» зайву енергію з вашого домашнього хижака. Треба сказати, що як убитий буде спати не лише кіт, а й ви разом з ним, адже хто буде грати і бігати з котом?

Крайні заходи

Якщо ж після всіх рухомих і активних ігор ваш кіт не втратив свою бадьорість і не виявляє бажання лягти спати, вам слід подумати про те, щоб застосовувати якісь заспокійливі засоби, які призначені спеціально для активних кішок і котів. Якщо ви вирішили піти на цей крайній захід, то вам слід звернутися до ветеринара, а не вибирати препарат самостійно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!