» » » У кота температура, що робити?

У кота температура, що робити?

У кота температура, що робити?

Механізм підвищення температури запускається в разі порушення рівноваги між процесом теплоутворення (теплопродукція) і процесом повернення цього тепла в навколишнє середовище (тепловіддачею). До порушення рівноваги можуть призвести різні чинники, як внутрішні, так і зовнішні.

У кота висока температура

Це може бути наслідком теплового удару стався через перегрівання організму. Температура в подібній ситуації може досягти 41 ° С і більше. Спровокувати підвищення температури може і проникнення в організм збудника інфекції. У цьому випадку підвищення температури є захисно-пристосувальної реакцією. Нетривалий підвищення температури без будь-яких видимих причин цілком ймовірно є наслідком стресу (переїзд на дачу, зміна житла, поїздка на транспорті). Якщо стресовий фактор виключений, а температура серйозно підвищена - пора бити тривогу. У кота температура, що робити?

У кота температура 40 ° С.

Для початку слід уважно оглянути кішку, згадати, що відбувалося з нею в останні дні. Можливо, вдасться таким чином встановити причину зростання температури, виявити ознаки будь-якого захворювання. Як би там не було, а візит до лікаря в цій ситуації не завадить.

У кота температура вище 40 - 41 ° С

Ситуація вимагає якнайшвидшого звернення за медичною допомогою. Власник хворої кішки повинен знати, що підвищення температури тіла тварини вище 40,5 ° С провокує втрату його організмом, рідини, відсутність або зниження апетиту, загальне пригнічення і все це в супроводі прискореного дихання і серцебиття. При температурі перевищує 41,1 ° С організм критично втрачає рідину, можливі загрозливі порушення роботи внутрішніх органів і набряк головного мозку. спостерігаються:

  • порушення ритму серцевих скорочень,
  • прискорене серцебиття,
  • задишка,
  • блювота,
  • пронос,
  • хрипи,
  • пожовтіння слизової оболонки рота і кон`юнктиви очей,
  • крововиливи на шкірі,
  • кровотечі з кишечника.


Будь-яке, з перерахованих вище ускладнень в найкоротші терміни здатне призвести до смерті кішки.

збиваємо температуру

На внутрішню поверхню стегон і на шию тварини можна покласти лід, якщо немає льоду - змочувати шерсть хворої кішки прохолодною водою. Невеликими порціями давати тварині пити. За більш радикальним лікуванням краще все-таки звернутися до фахівця.

І ще, багато хто питає, як виміряти коту температуру? Для цього на кінчик термометра наноситься трохи дитячого крему або вазеліну, після чого термометр приблизно на 2-2,5 см. Вводиться тварині в пряму кишку. Після трьох хвилин термометр можна витягувати. До речі, низька температура у кота, тобто його нормальна температура коливається в межах 38,5-39,5 ° С.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!