» » » Яка температура у немовляти?

Яка температура у немовляти?

Яка температура у немовляти?

Температура тіла людини залежить від самих різних внутрішніх і зовнішніх факторів. Будь-які відхилення від нормальних значень є показниками того, що в організмі йде якийсь фізіологічний процес, найчастіше інфекційний. Особливо важливо вимірювати температуру тіла немовляти, адже в цьому віці організм потребує особливого піклування. Саме тому багатьох батьків турбує питання, яка температура у немовляти.

Якщо говорити про температуру під пахвами, то для дитини до півроку нормальними є показники до 37,3 ° С, а для малюка старше півроку - до 37 ° С.

При вимірюванні температури орально (через рот), нормальним показником буде 37,1 ° С, а нормальної ректальної температурою (виміряна в прямій кишці) - 37,4 ° С.

Якщо у вашого малюка спостерігається досить висока температура - до 38,5 ° С, то сильно турбуватися не варто, адже у немовлят цей життєвий показник завжди вище, ніж у дорослої людини.

Важливо знати, що остаточна температура тіла встановлюється тільки до кінця першого року життя. Тому, для того, щоб уважно стежити за здоров`ям малюка, слід регулярно вимірювати його температуру тіла. Як вам відомо, організм новонародженого сильно схильний до різних захворювань в силу слабкості імунної системи. А значить, слід регулярно перевіряти, яка температура у немовляти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!