» » » Що таке термометр?

Що таке термометр?

Що таке термометр?

Давайте розберемо в цій статті, що таке термометр? І для чого його використовують в господарстві? Це прилад, який служить для того, щоб вимірювати температуру. На розмовному сленгу його ще називають градусником. Всі ми, кілька разів на рік, особливо в зимову пору року, коли приходять холоду, страждаємо застудою, ангіною, грипом, або кашляємо. Особливо підвищується кількість хворих в медичних установах восени, коли йдуть холодні, проливні дощі. Застуда, неодмінно, плавно перетікає в кашель, або ангіну. Ось тут то і починаються «чудові» симптоми. У вас болить голова, ломить все тіло, з`являється нежить, кидає то в жар, то в холод .... Так для чого потрібен термометр? Все вірно. Для того, щоб дізнатися температуру тіла, і виходячи з цього пити певні ліки.

Отже, всередину градусника помішані ртуть, і якщо температура тіла висока, то шкала змішається вгору.

Чим же відрізняється термометр електронний, від термометра звичайного? У випадку з електронним термометром, матеріали змінюють опір електричному струму при процесі нагрівання.

Вологий термометр (психрометр)

Давайте розберемо, що показує вологий термометр? Психрометри, як правило, застосовують для того, щоб дізнатися ступінь вологості повітря.



Вони необхідні в різних організаціях. Можна розглянути як приклад аптеку. Адже для зберігання лікарських препаратів необхідно знати не тільки температуру в приміщенні, а й вологість повітря. В іншому випадку, при недотриманні правил зберігання (вологість вище, ніж допустимо) препарат зіпсується. Вологий термометр представляє собою пластмасовий прилад. На ньому розміщені дві шкали, а ззаду кріпиться колба з водою. На кінчик одного з термометрів прикріплений, один кінець тканини, а інший опущений в колбу з водою. Для того щоб виміряти температуру і вологість потрібно записати свідчення з обох термометрів і знайти, за спеціальною шкалою середнє.

Інфрачервоний термометр

Інфрачервоний термометр служить для вимірювання температури, не вимагаючи безпосереднього контакту з тілом. Цього допомогою можна виміряти температуру, в воді, їжі, в повітрі. Щоб виміряти температуру тіла малюка, потрібно просто прикласти градусник до скроні. Він зручний тим, що показує двадцять п`ять попередніх вимірювань, і сам відключається після того, як температура була встановлена.

Електронний термометр

Найбезпечніший, точний і швидкий термометр - електронний. З його допомогою можна вимірювати температуру не тільки під м`язової зоною, а й орально і ректально. І на вимір досить приділити всього пару хвилин, в залежності від місця, де буде проводитися вимір. Так як цей термометр не містить в собі ртуті, то можна не побоюватися застосовувати його для вимірювання температури у зовсім маленьких і навіть грудних дітей. Тепер ви знаєте, що показує термометр, і який з термометрів краще і безпечніше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!