» » » » Чи потрібно збивати температуру?

Чи потрібно збивати температуру?

Чи потрібно збивати температуру?

Висока температура, як правило, супроводжує більшість захворювань людини. Чи потрібно збивати температуру завжди, коли вона піднімається вище 37 або все ж варто не поспішати з лікуванням?

Підвищення температури тіла у хворої людини говорить, перш за все, про те, що його організм почав боротися з хвороботворними мікробами, що викликали захворювання. Було б набагато гірше, якби людина не могла боротися з хворобами силами свого власного організму. Але все ж висока температура вважається екстремальним станом організму для будь-якої людини. Отже, коли потрібно збивати температуру?

Дайте організму можливість боротися

Вважається, що поки температура не піднялася до 38.5 градусів, збивати її ні в якому разі не потрібно, інакше ви просто будете позбавляти організм можливості боротися. До того ж постійно збиваючи температуру, ви будете продовжувати хвороботворних мікробів довше існувати в вашому організмі. Доведено, що при температурі в 39-40 градусів віруси і бактерії, що викликають різні людські захворювання, довго не живуть.



Як збити температуру 40? Існують наступні методи збивання високої температури:

  • таблетки (німесулід, парацетамол, ібупрофен, аспірин та інші жарознижуючі засоби);
  • прохолода (одягніться легше, провітріть приміщення до температури в 22С і ні в якому разі не грійтеся ковдрами і нагрівачами, навіть якщо вас морозить);
  • велика кількість води (при температурі відбувається зневоднення організму, тому потрібно більше пити злегка теплого морсу, чаю або звичайної води);
  • ванна з теплою водою (після неї не витирайтеся насухо, щоб прискорити процес охолодження);
  • обтирання з оцтом (розтирайте розчином оцту з водою у співвідношенні 1: 5 температурить людини кожні 3 години);
  • обгортання (попередньо змочіть тканину настоєм на основі деревію);
  • клізма (сольовий розчин з декількома краплями бурякового соку, а також з відваром ромашки роблять навіть дітям);
  • компрес з м`яти (кладуть на лоб, зап`ястя, віскі, в пахові западини кожні 10 хвилин).

Ніколи не збивайте температуру сауною, коньяком або горілкою, так як це може призвести до, навпаки, перегрівом організму. Запам`ятайте: якщо у вас підвищилася температура, обов`язково викличте лікаря і обговоріть з ним всі варіанти свого лікування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!