» » » » Причини низької температури

Причини низької температури

Причини низької температури

Організм людини так влаштований, що він реагує на перевтоми, переживання або поява захворювань. Однією з таких реакцій є зниження температури тіла. Явище це не особливо поширене, тому на нього мало хто звертає увагу. А даремно, причини низької температури можуть бути різноманітними: від банальної застуди до хронічного загострення хвороби.

Пропонуємо розглянути основні та найпоширеніші причини низької температури тіла. Примітка: низькою температурою тіла можна назвати показник від 35,5 і нижче.

  • Причиною низької температури людини може стати гіпотиреоз. Це захворювання викликане зниженням функціонування щитовидної залози, що відіграє величезну роль для організму. Виникає гіпотиреоз через неправильну роботу щитовидки або порушень гормонального балансу.
  • Якщо у людини є якісь хронічні захворювання, то знижена температура - перший сигнал їх загострення. Не варто зволікати в подібній ситуації, звертайтеся до лікаря за рекомендацією і лікуванням.
  • Знижена температура властива людям, у яких хвороби надниркових залоз. Для запобігання прогресування хвороби досить зробити профілактику: пити більше води, вживати в їжу кавуни і дині. Ці продукти мають властивості, які впливають на очищення організму і сприяють загальному оздоровленню.
  • У деяких випадках температура може знизитися через неправильне прийому лікарських засобів. Будь-які препарати потрібно приймати за рецептом або рекомендації лікаря, але ні в якому разі не займатися самолікуванням.
  • Серйозним ударом для здоров`я може стати втома і простудні захворювання. Вони можуть стати причиною зниженої температури тіла. У такому випадку для організму варто зробити розвантаження: організувати спокійний режим, що не перенапружуватися, посидіти в нерухомому стані пару годин. У такому положенні всі частини тіла можуть розслабитися і поповнитися новими силами. Регулярні стомлення без відновлення енергії виснажують організм.
  • Ще однією причиною зниженої температури може стати вагітність. Перші симптоми - холод в ногах, тривалі головні болі, порушення або повна відсутність апетиту, а також нудота. При наявності даних симптомів не варто сильно турбуватися, але звернутися до лікаря за консультацією все ж варто. Падіння температури під час вагітності може спричинити за собою непритомність.


Помітивши, що у вас низька температура тіла, причини варто шукати не самостійно, а звернутися до кваліфікованого лікаря. Консультація допоможе упевнитися у відсутності будь-яких серйозних захворювань.

Якщо ви впевнені, що причина низької температури не в захворюваннях, а в стресі або виснаженні організму, виконайте наступні рекомендації: прийміть заспокійливий засіб (пустирник або валеріану) і гарненько виспіться. Пам`ятайте, що лікарські препарати варто приймати тільки за рецептом або рекомендації лікаря. Не забувайте стежити за своїм здоров`ям!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!