Чому нудить вранці?

Чому нудить вранці?

Багато з нас, відчуваючи легку нудоту вранці, думають, що це наслідок голоду - «бунт» порожнього шлунку. Однак буває і так, то ранкова нудота вже заважає нормально чистити зуби або приймати їжу, тоді слід пройти обстеження у лікаря, щоб виключити можливі захворювання. Так чому ж може нудити вранці? Спробуємо виділити найпоширеніші причини цього явища.

Основні причини, чому нудить вранці

  1. Вагітність. Це одна з причин ранкової нудоти у жінок репродуктивного віку. Нудота вранці, як симптом раннього токсикозу - варіант норми, однак якщо нудота настільки сильна, що загрожує втратою ваги і іншими ускладненнями, то звернутися до лікаря необхідно.
  2. Глисти. Якщо ви шукайте причину того, чому нудить вранці дитину, то тут однією з найосновніших причин є зараження гельмінтами, тобто глистами. Все пройде після лікування, але лікуватися, бажано, всією сім`єю.
  3. Проблеми з шлунково-кишковим трактом. В цьому випадку нудота може бути наслідком різних захворювань: виразки шлунка, захворювань жовчного, гастритів, хвороб жовчного міхура, печінки, нирок. Ті захворювання, які протікають гостро (кишкові інфекції, панкреатит, отруєння), ми не беремо до уваги, оскільки вони викликають не тільки ранкову нудоту, але і сильну блювоту, болі, підвищення температури. Щоб виключити ці хвороби, потрібно здати аналізи і зробити УЗД.
  4. Гіпертонія або вегето-судинна дистонія. Якщо вас щоранку нудить і при цьому болить голова чи серце, то необхідно провести контроль артеріального тиску.
  5. Порушення вестибулярного апарату. При цьому напад нудоти приходить при різких змінах в положенні тіла, можливі також шум у вухах і запаморочення. Необхідно звернутися до невропатолога.
  6. Гіпотиреоз. В цьому випадку нудота вранці пов`язана з нестачею гормонів щитовидної залози. До його симптомів відноситься також сонливість, забудькуватість, зміна у вазі тіла. Звертатися необхідно до ендокринолога і імунолога.
  7. Травма також може бути причиною того, що вас нудить щоранку, особливо якщо це струс мозку.
  8. Мігрень. Загальний стан при цій хворобі полегшується при тиші темряві і спокої.


Як бачите причин нудоти вранці чимало. І це ще неповний список можливих проблем зі здоров`ям, симптомами яких є нудота. Не варто зневажливо ставитися до цього сигналу організму про допомогу. І, звичайно, не треба займатися самолікуванням, адже правильно встановлений діагноз і грамотне лікування позбавить вас від цієї неприємності набагато швидше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!