» » » » Нудить дитини, що робити?

Нудить дитини, що робити?

Нудить дитини, що робити?

Нудота у дітей може бути викликана різними причинами і вона далеко не завжди виникає через отруєння, як бояться багато батьків. У статті ми розповімо вам, що робити, коли нудить дитини і поговоримо про причини виникнення нудоти, з`ясуємо, що викликає нудоту.

Чому дитину нудить

Якщо вашої дитини починає нудити, то, повторимо, причини можуть бути самими різними, і зовсім не обов`язково, що у вашого малюка отруєння або кишкова інфекція. Тому коли нудить дитини, що робити в першу чергу - не панікувати. Ось найпоширеніші причини нудоти і блювоти:

  • переїдання;
  • алергічна реакція;
  • паніка;
  • заколисування.

І тільки потім можна говорити про інфекції та отруєння. Ось якщо дитину нудить і болить живіт досить сильно, тоді, швидше за все, дитина отруїлася. Тепер розглянемо кожну причину більш детально і дамо відповідні рекомендації.

переїдання



Якщо дитину нудить після їжі, то мова, швидше за все, йде про банальне переїданні. Така нудота зазвичай короткочасна і виникає одинично після їжі. Це може статися, якщо дитину змушують доїдати те, чого він доїдати не хоче, або пропонують що-небудь смачне після того, як він вже наївся. Також нудота і блювота можуть бути викликані і незвичною їжею, яку дитина вживала в гостях. У цьому випадку потрібно дати дитині попити мінеральної води (якщо тільки нудить, то газованої, якщо вирвало, то без газу) і укласти в ліжко, попередньо знявши з нього всю заважає одяг - живіт повинен бути вільний. Можна погладити животик круговими рухами - тільки робіть це за годинниковою стрілкою. Таким чином відновлюється нормальна робота кишечника. Також можна дати малюку чверть таблетки фестала (якщо дитині три роки або більше - половинку таблетки).

Алергічна реакція



Алергію не завжди просто розпізнати, однак якщо нудота у дитини виникає після їжі і не викликана переїданням, справа, швидше за все, в тому, що організм не сприймає будь-які з з`їдених продуктів. Єдино вірним рішенням у даному випадку буде звернення до досвідченого лікаря-алерголога. Самостійно намагатися лікувати такі захворювання не рекомендується, оскільки тільки фахівець-алерголог зможе правильно підібрати дієту, виключаючи і вводячи в раціон ті чи інші продукти.

Що робити, якщо дитину нудить від заколисування

Найчастіше причиною заколисування і, відповідно, нудоти, є слабкість вестибулярного апарату дитини. Якщо ви помітили, що дитини нудить після відвідування того чи іншого атракціону або навіть закачує у транспорті, потрібно постаратися вивести його на свіже повітря якомога швидше. Кисень допоможе дитині швидше прийти в норму. Також, перед тим як кудись їхати в транспорті або кататися на каруселях, дитини не потрібно багато годувати, краще дати трохи соку. Перегодовування може спровокувати не тільки нудоту, але і блювоту. У транспорті намагайтеся робити так, щоб дитина сиділа обличчям у напрямку руху транспортного засобу і ближче до середини салону.

Від чого ще дитини нудить і рве

Трапляється, що дітьми опановують напади паніки. Це може статися, наприклад, в результаті переляку, стресу або навіть образи (так-так, буває і таке). У такому випадку потрібно дати дитині подихати серветкою, зволоженою настоєм валеріани. Також добре допомагають чаї з м`ятою, лимоном або мелісою. Крім того, причиною нудоти може бути перевтома, а також внутрішньочерепний тиск. При перевтомі просто вкладіть дитину спати - тут найважливіше добре відпочити. При підвищеному внутрішньочерепному тиску нудота зазвичай спостерігається вранці. У цьому випадку потрібно звернутися за допомогою до невролога.

Якщо дитину нудить і температура

У тому випадку, коли нудота супроводжується температурою і / або болем в животі, а також блювотою, цілком можливо, що дитина чимось отруївся. Зазвичай спочатку з`являється нудота, потім виникає блювота, а вже потім спостерігається рідкий стілець. Ці стани можуть супроводжуватися підвищеною температурою тіла. Якщо ви помітили, що дитини нудить і при цьому спостерігається температура, сміливо викликайте лікаря. Чим швидше лікар поставить діагноз і вживе заходів, тим краще, оскільки підвищена температура тіла у дитини може свідчити і про набагато більш серйозних захворюваннях, ніж звичайне харчове отруєння. Може йтися і про кишкової інфекції (кишкові палички, стафілококи, сальмонели тощо). Нудота і блювання тут виникають вже на другій стадії ураження. А першою стадією є зниження або, навпаки, несподіваний вибух активності (але особливого роду): дитина стає млявим, кволий, або, навпаки, агресивним і дратівливим. Також у заражених дітей спостерігається рідкий стілець, а блювота може містити залишки неперетравленої їжі. Нудота спостерігається також у дітей, уражених гострими інфекційними захворюваннями (пневмонія, пієлонефрит), проте вона виникає не на ранніх стадіях захворювання. Ну і, нарешті, нудота може бути викликана початком апендицитом. Правда, якщо після цього не виникне біль в правому боці і не підвищиться температура, то причина, звичайно, інша. У будь-якому випадку, звернення до лікаря ніколи не зашкодить.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!