» » » » Чому після їжі нудить?

Чому після їжі нудить?

Чому після їжі нудить?

Нудота - це реакція організму на ту чи іншу проблему, пов`язану зі здоров`ям. Проблема ця може бути як фізичного характеру, так і психологічного. Як би там не було, якщо вас часто нудить після прийняття їжі, то обов`язково потрібно пройти обстеження.

Нудота і допонітельние симптоми

Чому після їжі нудить? Однозначної відповіді, звичайно ж, тут бути не може. Щоб поставити правильний діагноз потрібно в першу чергу об`єднати всі симптоми, які проявляються поряд з нудотою. Наприклад, болі в попереку, в животі, в боці, запаморочення та інше.

Якщо вастошніт після їжі, причини можуть критися в спожитих продуктах, які, можливо, були несвіжими і тим самим викликали інтоксикацію. Простіше кажучи, ви отруїлися. У цьому випадку варто провести промивання шлунка, пити якомога більше рідини і прийняти активоване вугілля. Найчастіше інтоксикація супроводжується і діареєю. Якщо ви відчуваєте, що самі не справляєтеся, то краще викликати швидку.

Постійна нудота



Якщо ж вас постійно нудить після їжі, то неодмінно зверніться до лікаря інакше наслідки можуть бути дуже серйозні. Адже, нудота, демонстрована саме після прийняття їжі, може говорити про захворювання травної системи. Це може бути одна зі стадій гастриту, виразки, проблеми з підшлунковою залозою та інше. Але часом буває і так, що постійну нудоту можуть викликати прийняті таблетки або препарати, але лікар, прописує їх вам повинен обов`язково про це попередити.

Першочергове при нудоті сильної і повторюваної

Всі перераховані вище причини не єдиний, нудота може вказувати навіть на камені в нирках. Природно, якщо нудить після їжі, що робити говорити дорослим адекватним людям не потрібно. Точний діагноз можуть поставити тільки фахівці, а отже і лікування. Ні в якому разі не варто займатися самолікуванням, тим самим ви запускаєте хвороба і можете довести до ризику життя. Кажу це, грунтуючись на досвід. Буває, люди відчувають болю в животі і нудоту, вирішують, що це дисбактеріоз і п`ють місяцями таблетки від дисбактеріозу, здуття та ін. А в підсумку виявляється, що це банально камені в нирках або щось інше.

живлення



Часом люди доводять себе до виснаження, і організм починає відторгати їжу, так як відвик від неї. А після, ці розумники примудряються щиро дивуватися: "Чому мене нудить після їжі?" Харчуйтеся правильно: чи не обжиратися, їжте помалу, але часто. Слідкуйте за своїм харчуванням.

Перелік всіляких причин, що призводять до нудоти

Отже, надаю вашій увазі всі можливі причини виникнення нудоти і блювоти:

  1. Заколисування.
  2. Вагітність.
  3. Психогенні причини начебто сильного страху, сильного потрясіння, стресу і тривоги та інше.
  4. Передозування лікарських засобів або прояв їх побічних дій, зазвичай про них згадується в анотації препаратів.
  5. Порушення роботи ендокринної системи, наприклад, цукровий діабет, тиреотоксикоз, фенілкетонурія, порушення функцій надниркових залоз.
  6. Навіть хвороба внутрішнього вуха (Маньєра хвороба або лабіринтит).
  7. Хвороби серцево-судинної системи, наприклад, інфаркт міокарда, серцева недостатність і гіпертонія.
  8. Порушення і хвороби ЦНС (центральна нервова система): менінгіт, енцефаліт, струс мозку або іншого роду травма голови, наявність пухлин.
  9. Хвороби шлунково-кишкового тракту, яких найбільше і одним з ознак яких є нудота / блювання:
  10. порушення рухової системи кишечника / шлунка
  11. проникнення / наявність сторонніх тіл в шлунку, стравоході або кишечнику
  12. будь-які інфекції шлунково-кишкового тракту
  13. аномалії і дефекти розвитку окремих органів шлунково-кишкового тракту
  14. хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту: гастрит, камені в жовчному міхурі, виразка та інше
  15. гострі захворювання, що вимагають хірургічного втручання: апендицит, гострий панкреатит, перитоніт, холецистит гострий, відкриття кровотечі в шлунково-кишковому тракті.

Мабуть, цей список хвороб включає багато факторів, наслідком яких може стати поява постійної нудоти або в одиничний раз. Звичайно, тут не згадані онкологічні захворювання, які часто теж можуть серед своїх ознак мати і нудоту.

Обов`язково спостерігайтеся у фахівців і ведіть здоровий спосіб життя. Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!