» » » » Що робити, якщо нудить?

Що робити, якщо нудить?

Що робити, якщо нудить?

Нудота - поширене явище, яке може мати безліч причин. Щоб дати вам слушні поради, потрібно розібратися в тому, наслідком чого є це неприємне відчуття. Вже після, вирішувати, що робити, якщо нудить по тій або іншій причині

Нудота: причини і способи запобігання

  1. Буває, що людину нудить і вранці, і вдень, і ввечері, і вночі, а також болить голова в області потилиці. При цьому він нерідко відчуває якусь пульсацію в потилиці. Такий стан може говорити про проблеми з артеріальним тиском. Зміна артеріального тиску викликає спазм судин. Якщо причина нудоти в цьому, то людині допоможуть препарати спазмалітікі, такі як спазмалгон або спазган, а також таблетки но-шпа. Якщо тиск знижений, то випити кави, прийняти цитрамон чи елеутерокок.
  2. Коли нудить жінку напередодні або під час місячних, то це нормально. Така нудота є симптомом ПМС. Більшість жінок відчуває подібне. Щоб знизити прояви ПМС, приймайте вітамінні комплекси з магнієм і кальцієм. У період менструації потреба в них збільшується, а дефіцит виражається в нудоті. Корисні вітаміни групи В. Вживайте в їжу продукти, що містять дані мікроелементи: молочні продукти (кальцій), зерновий хліб (магній).
  3. Якщо людина скаржиться на ранкову нудоту, коли при цьому крутиться голова і спостерігається слабкість, то тут справа, можливо, в підвищеному внутрішньочерепному тиску. Що робити, якщо нудить з цієї причини? Насамперед потрібно звернутися до терапевта за напрямком до невролога. Можливо, буде потрібно пройти УЗД голови. Такий тиск може бути викликано порушеннями в водно-сольовий баланс організму, і якщо діагноз знайде підтвердження, то лікар призначить відповідне лікування. Як правило, це сечогінні препарати і панангин. Народна медицина пропонує на ніч пити по половині склянки кефіру або йогурту і їсти зелене яблуко, щоб нормалізувати внутрішньочерепний тиск. З їх допомогою ви виведете з організму накопичилася зайву рідину. Виключіть з їжі все гостре, копчене і солоне.
  4. Ситуативна нудота буває, напевно, у кожної людини в разі, якщо він перенервував або буде знаходитися в стані переляку. Така нудота немов маска вашої паніки, коли вегетативна система реагує на стрес. У кого-то в такому випадку ще й живіт починає крутити, мучить діарея. Цілком зрозуміло, що такий стан не радує, від нього хочеться позбутися і заспокоїтися. Як позбутися від нудоти, викликаної стресом? Обов`язково сядьте, постарайтеся глибоко дихати. Допомагає валеріана не в таблетках при прийомі всередину, а якщо налити пару крапель на хустку і вдихати то однієї, то іншою ніздрею, затискаючи вільну. Прибрати нудоту в цьому випадку допомагає часточка лимона або що-небудь ще з кислим присмаком. Не переживайте, якщо всього цього немає під рукою, тому що існує один хитрий прийом ... Натисніть з силою на подушечки мізинців, а потім в зону між підборіддям і губами. Нудота повинна пройти.
  5. Про порушення функції печінки говорить нудота з гіркотою в роті, здуття живота і дискомфорт в правому боці. Консультація лікаря в цьому випадку просто необхідна, тому що подібні симптоми можуть говорити про запалення жовчного міхура, наприклад. Гастроентеролог зможе поставити правильний діагноз і призначити відповідне лікування.

Інші причини нудоти

  • Вагітність у жінки.
  • Нові ліки могло викликати нудоту, як побічний ефект, індивідуальну непереносимість або алергію. Перевірте гормональні або серцеві таблетки.
  • Напередодні ви весело відпочили і тепер нудить після алкоголю.




Підіб`ємо підсумок, основними порадами будуть:

  • обстеження свого організму, похід до терапевта;
  • дотримання дієти, тобто правильного харчування: їсти 5 разів на день невеликими порціями, завжди снідати, перед сном не наїдатися, смажене, жирне і копчене виключити;
  • перевірка крові (аналіз на біохімію), необхідно виключити цукровий діабет.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!