» » » Що лікує гастроентеролог?

Що лікує гастроентеролог?

Що лікує гастроентеролог?

При болях в області живота часто радять пройти обстеження у гастроентеролога. І якщо рід діяльності, скажімо, психіатра, хірурга, кардіолога, не викликає питань, то на питання, що лікує гастроентеролог, не всі зможуть знайти відповідь. А завданням цього фахівця є спостереження, профілактика і лікування захворювань шлунково-кишкового тракту. До них відносяться:

  • захворювання стравоходу;
  • захворювання дванадцятипалої кишки і шлунку;
  • захворювання підшлункової залози і жовчного міхура;
  • захворювання печінки;
  • синдром роздратованого кишечника;
  • хронічні запальні захворювання кишечника;
  • проведення обстеження і корекції стану пацієнта перед оперативними втручаннями.

У консультації гастроентеролога потребують пацієнти з хронічним загостренням захворювань шлунково-кишкового тракту, з метою проведення обстеження і своєчасного лікування загострень основних захворювань. Причинами загострень може бути їжа, недоїдання, переїдання, нервові навантаження та інше. Гастроентеролог допоможе з`ясувати цю причину для подальшого попередження.



Знаючи, хто такий лікар гастроентеролог, що лікує, ми зможемо в разі підозри хвороби шлунково-кишкового тракту заощадити цінний час і звернутися безпосередньо до цього фахівця. У таких випадках буває дорога кожна хвилина. Адже якщо зволікати з обстеженням або обстежитися не у профільних лікарів, хвороба може набути хронічну форму. Більшість захворювань шлунково-кишкового тракту можуть бути вилікувані без наслідків, якщо вчасно провести комплексне лікування. Тому не зволікайте, і при перших ознаках таких захворювань (діарея і інші порушення стільця, болі в області живота або ребер, блювота, порушення апетиту) зверніться до гастроентеролога. Пройдіть обстеження і, в разі необхідності - лікування, адже запущену хворобу шлунково-кишкового тракту дуже важко вилікувати.

Здоровий спосіб життя істотно знижує ризик гастроентерологічних захворювань. Здоров`я Вам і Вашим близьким.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!