Чому в роті гіркоту?

Чому в роті гіркоту?

Якщо у вас з`явилася гіркота в роті, значить, ваш організм сигналізує про деякі виниклі проблеми в стані вашого здоров`я. У даній статті ми розглянемо основні причини її появи і способи усунення.

Чому з`являється гіркота в роті

  • Найбільш імовірною причиною появи гіркоти у роті, як правило, є неправильна робота жовчного міхура або печінки. Печінка в процесі своєї функціональної роботи фільтрує кров, притому, що очищену кров вона повертає в організм, а отрути, токсини і продукти життєдіяльності потрапляють в жовчовивідні шляхи, а потім і в сам жовчний міхур. Так ось, якщо в роті гіркоту, Велика ймовірність того, що у вас в організмі відбувається викид жовчі стравохід. Це найбільш часта причина гіркоти у роті. В такому випадку, вам обов`язково потрібно провести комплексне обстеження жовчовивідних шляхів і жовчного міхура, в ході якого лікар повинен виявити причину і стан вашого здоров`я. Зазвичай, якщо все більш менш нормально, лікар призначить вам жовчогінні засоби, проте в разі серйозної проблеми жовчного міхура, наприклад, жовчокам`яна хвороба, лікування буде більш радикальним і поглибленим.
  • Також, багато шлунково-кишкових захворювань, можуть викликати гіркота в роті. Це може бути свідченням порушення моторики шлунка, гастриті, у всіх його проявах, хворобах дванадцятипалої кишки, де гіркота в роті є другорядним ознакою. Виявити конкретне захворювання і способи його лікування, допоможе процедура - гастроскопія.
  • Гіркота в роті може бути ознакою не тільки захворювань шлунково-кишкового тракту, а ще й свідченням недуг ротової порожнини, якщо гіркоту супроводжується ще й неприємним запахом з рота. В даному випадку вам необхідно звернутися до свого стоматолога, для оцінки стану ваших зубів і ясен.
  • Також, не можна виключати причини можливої появи гіркоти у роті, вживаючи деякі лікарські препарати. Це можуть бути антигістамінні препарати, антибіотики, або навіть можливо народні засоби лікування - звіробій або обліпихову олію.
  • Гіркота в роті може свідчити про порушення роботи ендокринної системи організму. Зміна працездатності щитовидної залози, може вплинути на підвищення викиду адреналіну в кров, що призводить до спазму жовчовивідних шляхів, з подальшим підвищенням їх активності. При зниженні функцій щитовидної залози, рухова активність жовчних шляхів знижується, що призводить до застою жовчі в організмі.

Деякі запитують, чому вранці гіркота в роті. Це може свідчити про недавнє сильному стресі, як на психічному рівні, так і на фізичному.



Отже, основне завдання позбавлення від гіркоти у роті, лежить не в усуненні симптомів, а в усуненні самої причини цього неприємного явища. У будь-якому випадку, медикаментозне лікування гіркоти у роті і її причин, призначить вам сам лікар, а ось як позбавиться від гіркоти народними засобами, ми розглянемо нижче.

лікування



Загалом, з причинами виникнення гіркоти у роті ми розібралися. А ось як швидко і ефективно позбутися від цього неприємного симптому, це вже інше питання.

  • У разі якщо гіркота в роті пов`язана з проблемами печінки або травлення, спробуйте використовувати лляне насіння, яке може усунути цю симптоматику. Розтираєте лляне насіння, а потім робите з нього кисіль, який будете вживати по склянці вранці і ввечері. Також хорошу ефективність показують квіти календули, які заварюють як чай, 10 гр. листя на 200 гр. окропу. Пити такий відвар потрібно по одній склянці, 4 рази на день.
  • Як можливий засіб лікування гіркоти у роті, пропонують також пробувати ромашку, сама по собі вона є протизапальним засобом, а гіркоту часто пов`язана з запаленням в організмі.
  • Питання, чому буває гіркота в роті можна забути, всього лише правильно харчуючись. При цьому смажені і кислі страви протипоказані, потрібно відмовитися від бобових, алкоголю і солодкого. Адже гіркота в роті може бути наслідком ацидозу, або підвищеної кислотності. Зверніть увагу на ознаки доповнюють ацидоз - наліт на язиці і втому. Щоб уникнути неприємних відчуттів гіркоти у роті, в ваш раціон повинні входити гречка, овочі і фрукти. І ще краще харчуватися частіше, але невеликими дозами.
  • Причина також може критися в психічному стані людини. Якщо у вас постійні стреси, і з`явилася гіркота в роті, постарайтеся відпочити і розслабитися.

Сподіваюся з допомогою нашої статті, ви з легкістю розберетеся з питанням, чому в роті гіркоту, обов`язково сходіть до лікаря, і зможете зняти неприємні відчуття і симптоми.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!