» » » Як лікувати пієлонефрит?

Як лікувати пієлонефрит?

Як лікувати пієлонефрит?

Пієлонефритом називається запальне захворювання, яке уражає ниркові балії, чашечки і саму тканину нирок. Інфекція може потрапити в нирки або потоком крові з будь-якого іншого вогнища запалення, або з сечового міхура.

Пієлонефрит найчастіше спостерігається у осіб жіночої статі. Це пояснюється тим, що сечовипускальний канал у жінок досить широкий і короткий, що створює сприятливі умови для потрапляння інфекції в сечовий міхур, а вже звідти і в нирки.

Як лікувати пієлонефрит: форми захворювання

Пієлонефрит - це дуже серйозне захворювання, що вимагає тривалого і повноцінного лікування. Захворювання нерідко переходить в хронічну форму і при відсутності лікування поступово руйнує ниркову тканину, приводячи до розвитку хронічної ниркової недостатності. Лікування пієлонефриту визначається формою захворювання.

Гостра форма пієлонефриту

Лікування гострого пієлонефриту повинно проводитися в стаціонарі. Хворим призначається антибактеріальна терапія. Зазвичай вона проводиться не менше десяти днів. Для усунення ознак інтоксикації (лихоманка, головний біль, слабкість, нудота) хворим рекомендується рясне пиття, а в важких випадках рідина вводиться внутрішньовенно крапельно.

Дуже корисно при будь-якій формі пієлонефриту пити журавлинний морс. Журавлина багата бензойної кислотою, яка в незмінному вигляді виводиться нирками і згубно діє на патогенні бактерії, що викликали розвиток захворювання. Крім цього хворим призначаються лікарські препарати, що володіють імунно стимулюючою дією і вітаміни.



Хворі з будь-якою формою пієлонефриту повинні дотримуватися дієтичного харчування. З їх раціону виключаються смажені, солені, гострі і копчені страви. Протипоказаний прийом алкогольних напоїв.

Лікування хронічної форми

Хронічний пієлонефрит в стадії загострення лікується так само, як і гострий пієлонефрит.

У стадії ремісії (поза періодом загострення) хронічний пієлонефрит також вимагає проведення активного комплексного лікування, яке пригнічує уповільнений запальний процес в нирках і запобігає виникненню загострень.

Велику роль в лікуванні хронічного пієлонефриту грає корекція способу життя і дотримання дієти. Крім цього хворим показано проведення фізіотерапії, фітотерапії, санаторно-курортного лікування.

Як лікувати пієлонефрит: фітотерапія

Змішайте в рівній кількості березові бруньки, корінь солодки, насіння льону, аїру болотного і листя мучниці. Візьміть 3 чайні ложки отриманого ниркового збору, і залити його півлітра окропу. Наполягати п`ятнадцять хвилин, потім процідити. Відвар п`ють три рази в добу хвилин за 30 до їжі по 250,0 мл. Курс лікування два місяці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!