» » » Чи лікується туберкульоз?

Чи лікується туберкульоз?

Чи лікується туберкульоз?

Туберкульоз легень на сьогоднішній день є одним з найбільш поширених захворювань легенів. За статистикою ВООЗ, щороку від цієї недуги на планеті вмирає близько 4-х мільйонів чоловік. Саме тому, одна лише згадка про туберкульоз багатьох людей жахає.

Більшістю це захворювання сприймається, як смертельне, не піддається ніякому лікуванню. Однак це далеко не так. Будь-медик, почувши фразу - лікується чи туберкульоз, відповість на неї ствердно. Сьогодні існують ефективні методики лікування і препарати, які допомагають не просто вижити, а й повністю вилікуватися від цієї недуги.

Що стосується високого показника смертності, то він, в основному, підкріплений статистикою відсталих країн, де від туберкульозу дійсно гине значний відсоток хворих. А в розвинених державах туберкульоз легенів успішно лікується антибіотиками. Найважливіше в даному питанні - своєчасна діагностика. На жаль, в суєті сучасного життя, багато хто не відразу звертають увагу на симптоми. І звертаються до лікаря несвоєчасно. Це істотно ускладнює лікування і веде до серйозних наслідків.

Продовжуючи розмову про те, чи лікується туберкульоз легенів, не можна не сказати, що, найчастіше, процес одужання затягується на досить тривалий термін. Залежно від стадії захворювання, лікування може тривати від кількох місяців до року. Крім обов`язкового прийому спеціальних препаратів протягом усього курсу лікування, хворим на туберкульоз важливо внести зміни в спосіб життя: ретельно стежити за харчуванням, відмовитися від шкідливих звичок, дотримуватися режиму праці та відпочинку, уникати стресів. Тільки комплексний підхід до лікування туберкульозу призведе до одужання!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!