» » » Як вилікувати гіпертонію?

Як вилікувати гіпертонію?

Як вилікувати гіпертонію?

Гіпертонією в народі називають підвищення артеріального тиску. Більш правильний термін для даної хвороби - артеріальна гіпертензія. Прийнято вважати, що недугою страждають тільки люди пенсійного віку. Однак, в даний час виявлено, що нерідкі випадки, коли хвороба розвивається і у молодих людей. Сьогодні ми поговоримо про те, як вилікувати гіпертонію.

Від чого залежить лікування

Перш ніж говорити про лікування гіпертонії, важливо виявити причини виникнення підвищеного тиску. Важливим фактором є стадія хвороби і ступінь ураження органів (мозок, нирки, серце, очі).

Тому першим кроком лікування є відвідування дільничного терапевта або кардіолога. Дуже важливо почати терапію якомога раніше. В даному випадку лікар призначить комплексне лікування.

Як лікувати гіпертонію

Щоб позбутися від хвороби, необхідно переглянути свій спосіб життя. По-перше, потрібно відмовитися від шкідливих звичок. По-друге, уникати переживань і нервових розладів.

Спорт

Також важливо приділяти увагу спорту (при цьому не рекомендується перенапружувати організм). Вправи слід вибирати прості, а сам процес повинен приносити задоволення. Якщо є можливість, то краще займатися спортом на відкритому повітрі (легкі пробіжки, прогулянки на лижах і т. Д.). Кожен день потрібно гуляти на вулиці і дихати свіжим повітрям.

Здорове харчування



Важливим є здоровий раціон. Саме основне правило - відмова від солі (або вживання в обмеженій кількості).

Люди, що страждають зайвою вагою, часто піддаються даної хвороби. Тому важливо тримати своє тіло в тонусі і дотримуватися різних дієт. Чим харчуватися під час захворювання читайте в статті Дієта при гіпертонії.

Крім того, потрібно виключити з раціону солодке, борошняне і жирну їжу. Віддайте перевагу вареній їжі і супів, а також налягайте на фрукти, овочі та кисломолочні продукти.

Доведено, що при дотриманні правильного харчування і спортивного способу життя можливо позбутися від недуги без прийому ліків (на ранній стадії гіпертонії). В інших випадках без медикаментозної терапії не обійтися (препарати приймати тільки за призначенням лікаря).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!