» » » Що приймають при підвищеному тиску?

Що приймають при підвищеному тиску?

Що приймають при підвищеному тиску?

Підвищений артеріальний тиск призводить до виникнення інфарктів і інсультів і щорічно забирає тисячі людських життів. Стан тривалого і стійкого підвищеного тиску називається гіпертонією. Гіпертензія - це констатація факту гіпертонії.

Люди, схильні до цього захворювання, повинні знати, що приймають при підвищеному тиску.

Лікарські засоби для зниження тиску

З кожним днем зростає кількість людей, у яких діагностують стабільно високий тиск. Що робити У таких випадках? В обов`язковому порядку слід звернутися до лікаря. Навіть знаючи, які препарати знижують тиск, не слід займатися самолікуванням, оскільки тільки медик може індивідуально підібрати ліки і встановити дозування.



Люди з діагнозом «артеріальна гіпертензія» обов`язково повинні регулярно приймати лікарські засоби. Препарати від гіпертонії діляться на 5 основних груп:

  1. Діуретики - препарати, які надають сечогінну дію (фуросемід, етакринова кислота, буметанід, гидрохлортиазид). Разом з рідиною з організму виводяться розчинені солі.
  2. Бета-блокатори - знижують частоту і силу серцевих скорочень (ацебутолол, атенолол, бісопролол, пиндолол, карведилол). Впливаючи на симпатичну нервову систему, сприяють зниженню тиску.
  3. Блокатори рецепторів до ангіотензину (БРА) - розширюють кровоносні судини і гальмують процес зростання кров`яного тиску (валсартан, лозартан, олмесартан).
  4. Блокатори кальцієвих каналів (БКК) - перешкоджають проникненню іонів кальцію в клітини серця і кровоносних судин (ніфедипін, дилтіазем, верапаміл).
  5. Інгібітори ангіотензинперетворюючого ферменту (АІПФ) - препарати, стабільно знижують тиск і попереджають розвиток ускладнень (альтак, каптоприл, ніфітідін).

Чому підвищується тиск? Основними причинами гіпертонії є: ожиріння, шкідливі звички (куріння, алкоголь), стрес, відсутність фізичних навантажень. Ніяке медикаментозне лікування не дасть стабільних результатів, якщо не змінити спосіб життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!