» » » Тиск при вагітності: що робити?

Тиск при вагітності: що робити?

Тиск при вагітності: що робити?

Під час вагітності дуже важливо стежити за артеріальним тиском. Адже якщо воно сильно підвищиться, то може початися відшарування плаценти. Поговоримо про те, що робити, щоб привести тиск при вагітності в норму.

Нормалізація тиску при вагітності

Лікарі при підвищеному тиску у пацієнток в першу чергу рекомендують спеціальне харчування. Раціон повинен передбачати велику кількість овочів, фруктів і круп. Адже саме в таких продуктах містяться вітаміни і мікроелементи, які сприяють нормалізації кров`яного тиску. Повністю необхідно відмовитися від вживання солоного, жирного, копченого і солодкого. Все це лише сприяє підвищенню тиску. Крім того, такі продукти викликають утворення тромбів.

Поряд з нормалізацією харчування лікарі нерідко призначають помірні фізичні навантаження - плавання, тривалі прогулянки на свіжому повітрі і так далі. Якщо ж у вагітної жінки підвищується тиск часто і до критичної позначки, то призначаються медикаменти. З їх допомогою можна буде знизити ризик виникнення ускладнень. При вагітності для нормалізації тиску можна приймати тільки ці препарати:

  • допегит;
  • ніфедипін;
  • Метопролол.


Дозування і тривалість прийому призначається виключно лікарем, оскільки тут потрібно брати до уваги стан майбутньої матері і дитини.

Для зниження тиску можна також використовувати народні засоби. Але перед їх застосуванням потрібно також обов`язково проконсультуватися з лікарем. Ось список найбільш ефективних і безпечних з них:

  • Візьміть склянку ягід журавлини, ретельно вимийте і вичавіть з них сік. Макуху перекладіть в ємність, залийте 500 мл гарячої води і кип`ятіть на вогні протягом 5 хвилин. Потім процідіть відвар, додайте в нього 3 ч. Ложки манки і варіть його 15 хвилин, обов`язково помішуючи протягом всього часу. В кінці в суміш покладіть 4 ст. ложки цукру і знімайте її з вогню. Готове засіб змішайте з журавлинним соком, а потім приймайте по 3 ч. Ложки кілька разів на день;
  • Також знизити тиск при вагітності без шкоди для плода можна за допомогою кукурудзяної крупи. Її потрібно перемолоти в борошно, залити 100 г компонента 500 мл теплої води. Потім засіб залишається на добу, а потім приймається по 2 ст. ложки до їжі.

Також вам може бути корисний матеріал з розділу Поради вагітним і стаття Що потрібно знати вагітним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!