» » » » Як позбутися від печії?

Як позбутися від печії?

Як позбутися від печії?

Прийнято вважати, що печія виникає при підвищеній кислотності шлункового середовища, але це не завжди так. Дуже часто печія з`являється при попаданні вмісту шлунку в стравохід. В останньому випадку стінки стравоходу дратуються, може навіть виникнути запалення слизових оболонок. При печії людина може відчувати печіння, а іноді почуття сильного розпирання, тиску або кома в області стравоходу.

Щоб відповісти на питання, як позбутися від печії, в першу чергу необхідно розглянути причини, які викликають це болісний стан.

причини печії

  • Жирна і гостра їжа
  • шоколад
  • Кавовмісні продукти
  • Цитрусові, томати, натуральні соки
  • куріння
  • Зайве тиск на шлунок (наприклад, тугий пояс)
  • переїдання

Часто печія є вторинним симптомом загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, гастриту або панкреатиту. У цих випадках, перш ніж цікавитися, як позбутися від печії назавжди, варто насамперед пройти курс лікування від основних захворювань. Природно, при цьому обов`язково скорегувати власне харчування і усунути всі причини, які провокують печію.

Іноді печія виникає внаслідок особливостей індивідуального анатомічної будови, а саме - слабкості клапана між шлунком і стравоходом. В цьому випадку слід уникати прийому їжі в горизонтальному положенні, після їжі не слід лягати мінімум 40 хвилин, а узголів`я ліжка необхідно підняти на 15 см - такий стан буде перешкоджати попаданню їжі з шлунку в стравохід під час сну.



Окремо варто відзначити, що дуже часто зустрічається печія у вагітних, як позбутися від неї? Печія вагітних проходить відразу після пологів, але цей симптом може спостерігатися протягом декількох місяць, і доставляти безліч неприємних відчуттів. Печія неприємна і сама по собі, а під час вагітності вона часто супроводжується нудотою і нападами блювоти.

Причинами виникнення цього симптому служать два фактори: гормон прогестерон, що виробляється організмом під час вагітності і постійний тиск плоду на внутрішні органи. Прогестерон послаблює всі м`язи в організмі, в тому числі, і клапан між стравоходом і шлунком, що облягає потрапляння шлункового соку в стравохід.

Печія при вагітності: як позбутися

Принципово методи усунення печії при вагітності не відрізняються від тих, які застосовуються в разі виникнення симптому, як побічного ефекту хронічних захворювань або внаслідок слабкості клапана між шлунком і стравоходом. Під час вагітності не вдасться повністю усунути ризик виникнення печії, але його можна значно знизити, скорегувавши раціон і режим харчування, виключивши вживання смаженого, гострого, солоного, відмовившись від прийому їжі перед сном.

Як швидко позбутися від печії

Варто мати на увазі, що всі способи, які допомагають зняти печію, знімають лише симптом, але не знижують ризик її подальшого виникнення. Для швидкого усунення нападу добре підходить лужна мінеральна вода, якщо її немає, то можна випити звичайної чистої води - вона допоможе змити шлунковий сік зі стінок стравоходу. Не лежіть під час нападу печії, краще встати і походити, або, по-крайней мере, присісти. Добре допомагають ліки, що містять антациди: Гевіскон, гастал, Рені. Вони нейтралізують шлунковий сік і усувають печію. Ці препарати можна приймати і під час вагітності, вони не мають протипоказань.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!